KTÜ en iyi bölümleri açıklandı: İşte ilk 5

KTÜ en iyi bölümleri açıklandı: İşte ilk 5

2023 YKS’nin ardından gözler en iyi üniversiteler ve bölümlerine çevrildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde en iyi bölüm hangisi? KTÜ birinci sırada hangi bölüm var? gibi birçok soru merak edilirken cevaplarını sizler için derledik. İşte ilk 5...

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan 2023 Yükseköğretime Giriş Sınavları’nın ardından adaylar üniversite araştırmaya başladı. Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri ile illerdeki üniversitelerin başarılı bölümleri merak konusu oldu. KTÜ mühendislik bölümleriyle en çok tercih edilen üniversitelerden birisi. 2023 YKS’nin ardından gözler en iyi üniversiteler ve bölümlerine çevrildi. İşte Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin en iyi 5 bölümü:

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EN İYİ BEŞ BÖLÜMÜ

2023 YKS sınavının ardından gözler en iyi üniversite ve bölümlerine çevrildi. Puanların açıklanmasını heyecanla bekleyen adaylar, üniversiteler ve bölümleri hakkında araştırma yapmaya başladı. Bizler de merak edilenleri sizler için haberimizde derledik. İşte Karadeniz Teknik Üniversitesi fakülteleri, en iyi bölümleri ve kontenjanları hakkında bilgiler:

Birinci sırada 496 puanla Tıp yer alırken 2.sırada Diş Hekimliği 475 puanla takip ediyor. 3.sırada 455 puanla Eczacılık yer alırken, 4.sırayı Bilgisayar Mühendisliği 451 puanla, Yazılım Mühendisliği ise 437 puanla takip ediyor.

KTÜ, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde bulunan bir devlet üniversitesidir. Ana kampüsü Trabzon şehrinde yer almaktadır.

ktu-2.jpg

BAŞI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ÇEKİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çekirdeğini Mühendislik Fakültesi oluşturur. Mühendislik Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi özdeşleşmiştir. Üniversite'nin Teknik unvanının temelinde Mühendislik Fakültesi vardır. Mühendislik Fakültesi 10 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; İnşaat, Makina, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Maden, Jeoloji, Harita, Jeofizik, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleridir.

MÜHENDİSLİK PUAN SIRALAMASI

1. Bilgisayar Mühendisliği:

YKS Sayısal Puan Türü: 451-384 arası

2. Yazılım Mühendisliği:

YKS Sayısal Puan Türü: 437-352 arası

3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce):

YKS Sayısal Puan Türü: 433-386 arası

ktu-3.jpg

15 FAKÜLTESİYLE 38. SIRADA

KTÜ, 1955 yılında kurulmuştur ve günümüzde 15 fakülte, 4 yüksekokul, 7 enstitü ve çeşitli meslek yüksekokullarından oluşan geniş bir akademik birimler ağına sahiptir. Üniversitede mühendislik, fen bilimleri, tıp, sosyal bilimler, güzel sanatlar, eğitim ve denizcilik gibi çeşitli alanlarda lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunulmaktadır. KTÜ 61 üniversite ile temsil edilen Türkiye'de, 38. sırada yerini almıştır.

KTÜ'nün araştırma ve geliştirme faaliyetleri de oldukça önemlidir. Üniversite, çeşitli disiplinlerde araştırma merkezleri ve laboratuvarlarıyla öğrencilere ve akademik personellere geniş imkanlar sunmaktadır.

Ayrıca KTÜ, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yürüterek bilimsel araştırmalara önemli katkılar sağlamaktadır. Kampüsü, modern eğitim ve araştırma tesisleri, kütüphaneler, spor salonları, yurtlar ve sosyal tesislerle donatılmıştır. Öğrencilere geniş bir sosyal ve kültürel yaşam sunulmaktadır.
KTÜ'nün bazı önemli fakülteleri, gözde bölümleri ve kontenjanları hakkında genel bir bilgi:

1. Mühendislik Fakültesi: KTÜ'nün en büyük fakültelerinden biridir ve birçok mühendislik disiplininde bölümler sunar. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği gibi popüler bölümleri bulunmaktadır.

2. Fen Fakültesi: Fen Fakültesi, temel fen bilimleri alanlarında eğitim verir. Kimya, Fizik, Matematik, Biyoloji gibi bölümler bu fakültede yer almaktadır.

3. Tıp Fakültesi: KTÜ Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürüten prestijli bir fakültedir.
4. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, Ekonomi, İşletme Bilişim Sistemleri gibi bölümleriyle işletme ve ekonomi alanlarında eğitim veren bir fakültedir.

5. Eğitim Fakültesi: KTÜ Eğitim Fakültesi, öğretmenlik programları ve eğitim bilimleri alanında eğitim veren bir fakültedir.

6. Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi: Denizcilik, Su Ürünleri, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği gibi denizcilik sektörüne odaklı bölümleri bulunan bir fakültedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.