“Küflü çikolata”da SKT hikaye çıktı: Halen satılmasına tepki yağdı

“Küflü çikolata”da SKT hikaye çıktı: Halen satılmasına tepki yağdı

Ankara merkezli Patiswiss Çikolota Fabrikası ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Çalışanları ifşa etti; Son Kullanma Tarihi tamamen hikayeymiş.

Fabrikada çalıştıkları süre içinde şahit olduklarını paylaşan eski Patiswiss çalışanları “Son Kullanım Tarihi yalan” iddiasında bulunurken; halen Patiswiss ürünlerini satan online e-ticaret platformlarına tepki yağıyor.

İŞTE O İFŞAATLAR

Patiswiss çalışanlarının ifşaatlarından bir kısmı şöyle:

-“İade ürünler tarihi değiştirilip müşteriye geri gönderiliyordu. Yere düşen ürünler üretim hattında yeniden kullanılıyordu…”

-“SKT’si yaklaşan ürünlerin tarihlerinin silindiğini ve lazerle yeniden tarih yazıldığını gözlerimle gördüm…”

elifasli.jpg

Fabrikada çalıştıkları süre içinde şahit olduklarını paylaşan eski Patiswiss çalışanları “Son Kullanım Tarihi yalan” iddiasında bulunurken; halen Patiswiss ürünlerini satan online e-ticaret platformlarına ise tepki yağıyor.

Ankara merkezli Türk Patiswiss Çikolota Fabrikası ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Konu hakkında konuşan eski çalışan Ferdi B. “İade ürünler tarihi değiştirilip müşteriye geri gönderiliyordu. Yere düşen ürünler üretim hattında yeniden kullanılıyordu” derken; sosyal medya hesabından paylaşım yapan eski bir çalışan ise “SKT’si yaklaşan ürünlerin tarihlerinin silindiğini ve lazerle yeniden tarih yazıldığını gözlerimle gördüm” diye konuştu. Yaşanan gelişmelerde iddiaların ardı arkası kesilmezken Türkiye genelinde on binlerce şubesi bulunan zincir marketler Patiswiss ürünlerini mağazalarından kaldırdı. Karara uymayan online e-ticaret platformları Trendyol, Hepsiburada ve n11’e ise tepki yağdı. Vatandaşlar uygulamaları kullanmayı bıraktığını ve telefonlarından uygulamaları sildiğini söyledi.

patiswiss.jpg

YERE DÜŞENİ DE KULLANDILAR

Sosyal medya üzerinden aldığı çikolatanın küflü olduğunu dile getiren vatandaşa verdiği yanıtla gündeme gelen eski Patiswiss Çikolata CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ile ilgili iddiaların ardından fabrikanın üretim süreci ve satışa sunulan ürünlerle ilgili çarpıcı iddialar da ortaya kondu. Eski çalışanlardan Ferdi B. “İade ürünler tarihi değiştirilip müşteriye geri gönderiliyordu. Yere düşen ürünler üretim hattında yeniden kullanılıyordu. Tuvaletlerde sabun bulunamıyorduk. Peçete, çay içmek için bardak bulamıyorduk" dedi. Bir diğer eski çalışan Gani Ö. ise Ferdi B.’nin sözlerini doğrulayarak, “Yere düşen çikolatanın üstündeki kısım kesip alınıyordu. Mühendisler öyle diyordu. Raflarda çikolatalar uzun süre bekliyordu. Ürünler tahta paletlerin üzerine diziliyordu. İade edilen ürünlerin bir kısmı imha ediliyor bir kısmı da ayıklanıp kullanılıyordu” ifadelerini kullandı.

isciler.jpg

TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER

Sosyal medya üzerinden küflü çikolataları paylaşan bir tüketiciye "Karşında dev Migros ve biz varız" ifadelerini kullanan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun istifası markanın imajını kurtarmaya yetmedi. Migros Patiswiss ürünlerini internet mağazalarından kaldırırken; Türkiye genelinde on binlerce şubesi olan BİM ve A101 de Patiswiss karara uyan marketlerden oldu. Online e-ticaret platformu olan Trendyol ise alınan kararların aksine Patiswiss çikolataları satmaya devam etti. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan vatandaşlardan biri tepkisini, “Patisswiss’e ciddi bir destek @Trendyol @TrendyolDestek’ten geldi. Üstüne bir de kampanya yaparak indirim ve 4 al 3 öde gibi kampanyalar yaparak firmaya destek verdi. An itibari ile telefondan silinmiş bulunuyorsunuz” diyerek gösterirken; bir diğer vatandaş ise “@Trendyol @hepsiburada @n11official #patiswiss ürünlerini satmaya devam mi edeceksiniz? Bizleri kaybetmeyi göze mi alıyorsunuz?” diye konuştu.

alisinantunaoglu.jpg

YERİNE EŞİ GELDİ

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun istifa ettiğini duyurmasının ardından firmadan gelen son açıklamada “23.04.2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda Ali Sinan Tunaoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmesine karar verilmiştir. Bu karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilecektir” denildi. CEO Ali Sinan Tunaoğlu, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun eşi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.