LGS sonuçları açıklandı mı? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuç tarihini duyurdu!

LGS sonuçları açıklandı mı? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuç tarihini duyurdu!

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını duyurdu. Peki LGS sınav sonucu hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ülke genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı saat 09.30'da başladı. 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilen sınava 1 milyondan fazla öğrenci katılıyor. 12.50'de sona erecek sınavın ardından gözler LGS sonuç tarihine çevrildi. MEB konuya ilişkin açıklamada bulundu. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2023 LGS sonuç tarihi...

İlk oturum 09.30'da başlayan sınavın ikinci oturumuyla ilgili detaylar da belirlendi. Birinci oturum 10.45'te sona erecek ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak, 12.50'de ise tamamlanacak. Bu merkezi sınav, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştiriliyor.

Sınavın planlaması, bu yıl 8. sınıfta okuyan 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin ihtiyaçlarına göre yapıldı. Deprem bölgesindeki yaklaşık 256 bin öğrenciden 67 bini, tercihleri doğrultusunda 71 farklı ilde sınava girecekler. Geri kalan öğrencilerin başvuruları merkezi olarak alındı.

İLK OTURUMDA SÖZEL DERSLERİ ÇÖZECEKLER

İlk oturumda, saat 09.30'da başlayan sözel derslerden sorular sorulacak. Öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yöneltilerek, 75 dakika süre verilecek.

Saat 11.30'da başlayacak ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru sorulacak. Öğrencilere bu oturum için 80 dakika süre verilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık ara sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

LGS merkezi sınavına katılmak isteyen öğrenciler sınava girebilecekler. Sınava katılmayan öğrenciler ise yerel yerleştirme süreciyle liselere yerleştirilecekler.

LGS SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri, posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih tarihiyle ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz sene LGS tercih süreci 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.