LGS'ye giren öğrencilerin tercih süreci başlıyor

LGS'ye giren öğrencilerin tercih süreci başlıyor

Liseye geçecek öğrencilerin merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabileceği tercih sürecine yarın giriyor.

Yaz tatiliyle birlikte sınavlar da sona erdi ve binlerce öğrenci bir eğitim yılını daha geride bıraktı. Ancak liseye geçiş yapacak olan öğrenciler için yeni bir süreç başlıyor. Tercih süreci, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapma imkanı sunuyor.

10 OKUL TERCİH EDİLEBİLECEK

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "e-okul" sitesi üzerinden veya herhangi bir resmi ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Ancak tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirmede ise 5 okul tercih hakkı verilecek.

DEPREM BÖLGESİNE EK KONTENJAN

Özellikle deprem bölgesindeki okullarda kayıtlı olan 8. sınıf öğrencileri için, sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacak. Bu durum, yerleştirme sürecinde daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor.

24 TEMMUZDA İLAN EDİLECEK

LGS yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Bu süreçte, öğrencilerin tercihlerini dikkatli bir şekilde yapmaları ve gelecekleri için en doğru seçimi yapmaları büyük önem taşıyor. Liseye geçiş sürecinde tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.