Maçın hikayesi: 3 dakikada fişi çekti

Maçın hikayesi: 3 dakikada fişi çekti

Real Madrid’in hem taraftarı hem de futbolcusu olan Joselu, 34 yaşında rüya gibi bir gece geçirdi. ; 2022'de Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi finaline taraftar olarak giden tecrübeli santrfor, 2024’te takımını finale taşıyan isim oldu.

Şampiyonlar Ligi’nin sefiri Real Madrid, turnuvada resmen her sene olduğu gibi bu sene de finale çıktı. Malumunuz bu olay, oldukça sıradan hale geldi. Ancak, turnuvada öyle anlar yaşandı ki geceye damga vurdu.

haber4.jpg

SANTİAGO BERNABEU BİLDİĞİMİZ GİBİ…

Şampiyonlar Ligi kupasını tam 14 kez müzesine götürmüş olan ve kimi futbol gurmelerine göre dünyanın en iyi kulübü Real Madrid, kapalı gişe taraftarının önüne çıktı. Santiago Bernabeu’da tam 81 bin 44 kişi finale kimin çıkacağını merakla bekliyordu. Ancak, İspanyollar, Bayern Münih’i eleyeceklerinden emindiler. Çünkü kupayı yakından tanıyorlardı, bu turnuvayı biliyorlardı ve artık Devler Ligi’nin sefiri olmuşlardı.

haber2-003.jpg

MADRİD SAHAYI DAR ETTİ

Real Madrid, istekli ve baskılı oynayan taraftı. Temposunu bir an olsun düşürmeyen Eflatun Beyazlılar, 0-0 biten ilk yarıda rakip kaleyi 8 kere yokladı, 1 topu direkten döndü ve 11 kere de rakip ceza sahasında topla buluştu. Vinicius Jr. ile Münih kalecisi Neuer’e sıkıntılı zamanlar yaşatan Real Madrid, ilk yarı istediği golü bulamadı.

haber3.jpg

SAHNEDE ALPHONSO DAVİES

Baskıyı üzerinden bir türlü atamayan Bayern Münih’te erken değişiklik geldi. Dakika 27’de Serge Gnabry, yerini Alphonso Davies’e bıraktı. Sıradan bir değişiklik gibi gözükse de Real Madridli taraftarlar bilmiyorlardı ki dakika 68’de bu adam takımını 1-0 öne geçirecekti.

haber1-003.jpg

68’de Madrid’in baskısından kontra atakla çıkan Münihli futbolcular, topu sol ileri kanatta Davies ile buluşturdu. Topla ilerleyen Münihli topçu, ceza sahasına girilirken topu sağ çekti ve sağ ayak içi plaseyle Madrid kalecisi Lunin’in sol uzak köşesine gönderdi.

haber5.jpg

UMUTLAR HİÇBİR ZAMAN TÜKENMEDİ

Bayern Münih’in skoru 1-0 yapmasının ardından Real Madrid’in teknik patronu Carlo Ancelotti, sırasıyla Modric, Camavinga, Diaz ve Joselu’yu sahaya sürdü. Hücum yollarında gol bulmak için kozlarını sahaya süren yılların teknik adamı umduğunu buldu. 88 ve 90+1 de Joselu sahneye çıktı ve Real Madrid’i finale götüren golleri kaydetti.

haber6.jpg

LİNK İSTEMİŞTİ

Celta Vigo altyapısında yetişen Joselu, 19 yaşında Real Madrid'in B Takımına transfer olmuştu. Eflatun-beyazlılar ile A Takım maçına çıkma fırsatı bulamayan İspanyol golcü 2012'de Alman ekibi Hoffenheim'a transfer olurken eski kulübünden kopamamış ve 2012'de paylaşım yaparak Real Madrid maçını izleyebilmek için internet sitesi uzantısı istemişti.

haber7.jpg

2022'DEKİ FİNALDE TRİBÜNDEYDİ

Real Madrid, 2022'de Şampiyonlar Ligi finaline yükselirken Joselu da takımını yalnız bırakmayacaktı.

haber8.jpg

Real Madrid, Paris'te kupaya uzanırken o dönem Alaves'te top koşturan tecrübeli golcü de tribünlere bilet alarak gitmiş ve takımına tribünden destek vermişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.