Mamak yeni hükümet konağına kavuşuyor: Çalışmalar hızla devam ediyor

Mamak yeni hükümet konağına kavuşuyor: Çalışmalar hızla devam ediyor

Mamak ilçesinde yapımına başlanan yeni hükümet konağının çalışmaları hızla devam ediyor. İş makineleri sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başlıyor. Yeni konağın temel atımına ise temizleme çalışmaları bittiğinde başlanacak.

Ankara’nın en büyük ilçelerinden olan Mamak’ın yeni hükümet binasının inşaat çalışmaları devam ediyor. 700 bine yaklaşan nüfusu ile büyümeye devam eden Mamak’ın, 2025 yılının ikinci yarısında yeni hükümet binasına kavuşması planlanıyor. Mamak Belediyesinin hemen yanında bulunan eski hükümet konağının yıkım işlemi bitti. İş makineleri şantiye alanında eski binadan kalmış olan molozları temizliyor. Molozlar temizlendiğinde zemin düzeltme işlemleri yapılacak ve yeni hükümet binasının temeli atılacak.

foto1.jpg

İHALE 4 TEMMUZ 2023 TARİHİNDE YAPILDI

Yapımına başlanan yeni hükümet konağının ihalesi 4 Temmuz 2023 tarihinde Ankara Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılmıştı. İhaleye 12 şirket katıldı ve 3 şirket teklif verdi. Teklifler üzerinde incelemelerde bulunan ihale komisyonunun onayı ile ihaleyi 233 milyon lira teklif ile Öz Fırathan isimli inşaat şirketi kazandı. İhalenin sonuçlanmasının ardından yıkım çalışmaları başlatıldı.

foto2.jpg

2023 ARALIK AYINDA YIKIM BAŞLADI

Mamak halkına uzun yıllar hizmet veren eski hükümet konağının yıkımına 2023 yılının aralık ayında başlandı. Eski binanın yıkılma sürecinin kademeli ve kontrollü bir şekilde planlanması sonrasında yıkım sürecine başlandı. Mamak çarşı içerisine ve konutlara çok yakın olması nedeni ile kademeli ve kontrollü bir şekilde yapılan yıkımın izleri şantiye alanından siliniyor. Şantiye alanında, eski hükümet binasına dair sadece bina temeli bulunuyor. Bulunan molozlar ve eski yapı kalıntılarına yönelik temizleme çalışmaları devam ediyor.

foto3.jpg

YENİ KONAK NASIL OLACAK?

Yapılacak yeni hükümet konağı üç katlı olarak inşa edilecek. Yapı yüksekliği yaklaşık 27 metre, teras büyüklüğü ise 420 metrekare olacak. Konağın inşaat alanı büyüklüğü 13 bin 113 metrekareyi bulacak. Yeni konağın birinci katında Nüfus Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi, ikinci katında Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım Müdürlüğü, üçüncü katında ise Kaymakamlık ve Mal Müdürlüğü yer alacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.