Mansur Yavaş Ankapark müjdesini verdi: “Bahar aylarında açacağız”

Mansur Yavaş Ankapark müjdesini verdi: “Bahar aylarında açacağız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mansur Yavaş, başkentte yıllardır bir sorun haline gelen Ankapark ile ilgili yeni bir bilgi paylaştı. Başkan Yavaş, Ankapark’taki çalışmaların başladığına değinerek “Bahar aylarında açacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek zamanında Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapımına başlanan ve ilk yapıldığı andan itibaren tartışma konusu haline gelen Ankapark, yıllar geçmesine rağmen hala tartışmaların odağında oldu. Dönemin adıyla Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, 2019’daki seçimleri kazanmasının ardından Ankapark’a yoğun mesai harcadı. Hukuki sürecin ardından istedikleri kazanımı aldıklarını ifade eden Başkan Yavaş, alanın hangi amaçla kullanılacağını Ankaralılara belirletmişti. Ankapark ile son gelişmeyi Başkan Mansur Yavaş duyurdu. Yavaş, çalışmaların başladığını söyleyerek Ankapark Mesire Alanı’nın bahar aylarında açılacağı müjdesini paylaştı.

ankapark-3-001.jpg

YILLARIN SORUNU ANKAPARK

Avrupa’nın en büyük eğlence merkezi olarak inşa edilen Ankapark, açılışından 7 ay sonra kapanmış ve bir daha açılmayarak günümüze kadar tartışma konusu haline gelmişti. ABB Eski Başkanı Melih Gökçek’in parkın çürümesinde sorumlu tuttuğu ABB Başkanı Mansur Yavaş, hukuki süreci kazandıklarını açıklamış ve parkın hangi anlamda kullanılması kararını başkentlilere verdirmişti. Ancak atıl durumda kalan park, zamanla kundakçı ve hırsızların uğrak mekanı haline gelerek metrelerce kablo çalınmasına engel olunamamıştı.

ankapark-4.jpg

ÇALIŞMALARA BAŞLANILDI

Yıllardır kullanılmayan ve atıl durumda kalan Ankapark’taki kabloların çalınmış ya da parçalanmış olmasıyla parktaki çalışmalar altyapıdan başladı. Belediyenin görevlendirdiği ekipler, oyun alanları ve parkın her alanındaki temel altyapı kablolarının değişimine başladı. Ekiplerin çalışma tahminlerine göre parktaki altyapı çalışmalarının şubat ayının sonuna doğru bitirilmesi planlandı.

ankapark-2.jpg

BAŞKAN ‘BAHARDA AÇACAĞIZ’ DEDİ

Kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankapark’taki çalışmalarla ilgili olarak son bilgileri paylaşan Mansur Yavaş, parkın önümüzdeki bahar aylarında kullanıma açılacağı müjdesini açıkladı. Başkan Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ankapark Rekreasyon alanını Ankara halkının anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açacağız. Oyuncakları ise tek tek kiralamak isteyen işletmecilere vereceğiz.”

mansur-yavas.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.