Yavaş ve Akşener açılış töreninde konuştu

Yavaş ve Akşener açılış töreninde konuştu

Mansur Yavaş ve Meral Akşener Etimesgut İstasyon Caddesi açılışında açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener Etimesgut İstasyon Caddesi açılışında açıklamalarda bulundu.

"20 YILLIK HASRETİ VUSLATA BAĞLIYORUZ"

Altyapının baştan aşağıya yenilendiğini belirten Başkan Yavaş, "Bugün burada 20 yıllık hasreti vuslata bağlayan bir projenin resmi açılışında bir araya geldik. Bir buçuk milyon hemşehrimizi ilgilendiren bu projeyi bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Burada olduğunuz hepinize şükranlarımı sunuyorum. İstasyon caddesi ve çevresinde sık sık kazalar oluyor ve bizi üzüyordu. Ne zaman Etimesgut'a gelsem hemşehrilerimiz bu sorunu dile getiriyorlardı. Ne zaman yağış olsa bölgede su baskınları yaşanıyordu. Göreve başladığımda bir vatandaşımız bu bölgede hayatını kaybetmişti. Bizde hemen projeye başladık. Kendi paramızı harcarken nasıl ciddiyetle davranıyorsak sizden aldığımız paraya da öyle davranıyoruz. Alt yapıyı baştan aşağıya yeniledik. Alt yapıya para harcamazsanız insanlar oluyor. Sadece buranın alt yapısına 162 milyon para ödedik. Asfaltını inşaatını kaldırmını herşeyini yaptık. Hala da çalışmalarımız sürüyor. Kriz oldu gelirlerimiz azaldı ama ne oldu biz yapacağız dedik yaptık. Buranın mutluluğunu gururunu 6 milyon Ankaralı ile yaşayacağız.

Çeşitli projelere toplam maliyeti ile 1 milyar lirayı ödeyeceğiz. Parayı halka harcarsanız yapıyorsunuz yapacağız da. Yaşadığımız çeşitli zorluklara rağmen Ankara için her şeyi yapacağız. Gayri ciddi anlayıştan halktan yana anlayışa geçerseniz ortaya böyle eserler çıkar. Çayyolu metrosu ve diğer metroları eski yönetim beceremediği için bakanlığa devretti. Çayyolu metrosu bitti, fakat 8 Nisan'da biz görevi devraldık, ondan sonra bir kararname çıkardılar 100 milyon lira para çıkması gerekirken cebimizden 1 milyar TL para çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı her yerde 'maç oynanırken kural değişmez' diyor ancak değiştirdiler." dedi.

"KANDİLİ'DE BAŞLARINA YIKARIZ"

Kandil'in kendilerini zora sokmak için açıklamalar yaptığını belirten Yavaş, şu şekilde konuştu:

"Ulaştırma Bakanlığına yazı yazdım ya havaalanı metrosunu yapın yapmayacaksanız biz yapalım. Allah muhafaza bunlar yapsa bizim cebimizden 5 yılda almaya çalışacaklar. Mamak metrosu 6,8 kilometre projesi bitti kredi izni alındı onay bekleniyor. Bizim hükümetimize nasip olacak gibi duruyor. Altı parti olarak bir yola giriyoruz. Yapılan bütün anketlerde belediye başkanlarının oylarının arttığını görüyoruz. Dolayısıyla seçimden önce beceremezler dediler. Daha ilk ay 50 milyon borçla başlayacak maaş bile ödeyemeyecek dediler. Bütün Türkiye'ye ilan ediyorum vatansever Türk gençler çalışıyor belediyelerimizde. Gençlere 10 GB internet vaadi yaptılar. Vaade gerek yok hala hükümetsiniz verin gençlere internetlerini. Kandil sürekli açıklama yapıyor bizi zora sokmak için. Kandili'de başlarına yıkarız. Bölücülükten bahsediyorsak HÜDAPAR'ın seçim vaatlerini okuyun. Türkiye'nin çıkarlarını her alanda korumaya devam edeceğiz. Korkutmaktan başka malzemeleri yok ellerinde. Türkiye 14 Mayıs'ta inşallah ferahlayacak."

"GENÇLER AZ KALDI ÜLKEDEN GİTMEYECEKSİNİZ"

15 Mayıs sabahı sayın Erdoğan'ı uğurlayacağız, diyen Akşener, "Çok önemli bir projenin açılışı için buradayız emeği geçen herkese en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Millet İttifakı'nın bütün mensupları buradayız. Türkiye uzun zamandır ittirip kaktırılan bir sistemden, farklı çözüm önerileri ile bir araya gelip ortak görüşte buluşan Millet İttifakı'nı kurdu. Gençler için kadınlar için emekliler için ortak projelerde bir araya geldiler. Birbirine saygı duyarak bir yolculuk başlattılar. Saygı kelimesi çok önemli. Biraz evvel Dursun abim geldi yanıma abimizin en büyük derdi iki üniversite torunu yıllardır işsiz. İşte bizim bütün derdimiz bu. Dursun abimi bu duruma getirenler utansın. Bu ülkenin genç kızlarını kadınlarını genç delikanlılarını işsiz bırakanlar buna karşılık 5 maaş 15 maaş danışmanlarına ödeyenlere yuh olsun yuh! Yandaş koruyanlar, akrabalarını koruyanlar. Üç tane Ak Partili zengin edildi.

Sizin paralarınızla 800 milyon dolar çöpe atıldı çöpe. Haram olsun zıkkım olsun hepsine. Hep hayırlı hizmetler Mansur Başkanıma nasip oldu neden? Çünkü çalmıyor çırpmıyor, yandaş kayırmıyor. 14 Mayıs günü kullanacağınız oyların önemi burada. Sizin gibi ailelerin iş aramaktan yorulmuş çocukları çalışıyor belediyelerde. Demek ki neymiş? İftiranın sonu olan bir yer varmış. Bunlar bizi birbirimize düşürüyor. Sana ne kardeşim ben oyum ben buyum sana ne. Dürüst namuslu olmak yeterli. 15 Mayıs'ta iktidar olduğumuzda göreceksiniz. 13. Cumhurbaşkanı dürüstlüğüne namusuna kefil olduğumuz sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 15 Mayıs'tan itibaren sizin paranızı çalanlar, yiyenler, kayıranlar hukukla yargıyla hesap verecek. Çalanın çırpanın ensesinde Yargı olacak. Değerli gençler bu ülkeden gitmek istiyorsunuz, az zaman kaldı inşallah burada iş bulup çalışacaksınız" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.