Mansur Yavaş'tan Naci Görür'e çağrı: Birlikte çalışmaya hazırız

Mansur Yavaş'tan Naci Görür'e çağrı: Birlikte çalışmaya hazırız

Çankırı'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem Ankara'da da hissedildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Yer Bilimci Naci Görür'e, “Bilinçli bir toplum için ne gerekiyorsa sizinle birlikte çalışmaya hazırız Sayın Hocam” çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin verdiği bilgilere göre, dün Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kastamonu olarak açıklanan deprem ardından revize edildi. Sarsıntı saat 16:04 sularında kaydedilirken, derinliği 5.0 kilometre olarak ölçüldü.

Ankara dâhil olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem sonrası konuşan Yavaş, Yer Bilimci Naci Görür’e ortak çalışma çağrısında bulundu.

basliksiz-1.jpg

YAVAŞ: ÇANKIRILI VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Ankara dâhil olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem hakkında konuşan X platformunda bir açıklama yayınlayan Yavaş, “Çankırı'da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi kötü bir haber almamayı temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ana-baslik.jpg

DEPREME KARŞI VERDİĞİNİZ ÇABAYI DESTEKLİYORUZ

Ankara dâhil olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem sonrası sosyal medyasından açıklama yapan Yavaş, Yer Bilimci Naci Görür’e ortak çalışma çağrısında bulundu. Yavaş, “Deprem gerçeğine karşı yaptığınız uyarıları ve çabanızı sonuna kadar destekliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bilinçli bir toplum için ne gerekiyorsa sizinle birlikte çalışmaya hazırız Sayın Hocam” ifadelerini kullandı.

n1.jpg

NACİ GÖRÜR: SEVİNÇLİ BİR HABER ALDIM

Yavaş’ın paylaşımları üzerine Naci Görür ise, “Arkadaşlar, sevinçli bir haber aldım, sizinle paylaşmak İstiyorum. Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız bugün FOX’ta başlattığımız “DEPREM DİRENÇLİ KENTLER” kampanyasına katıldığını bildirdi. Umarım bu daha çok belediye başkanımızın bu kampanyaya katılmasına sebep olur. Depremde kimse ölmesin hayalimizi gerçekleştiririz” şeklinde bir paylaşım yaptı.

DEPREME DİRENÇLİ KENTLER KAMPANYASI NEDİR?

Riskli binaların yıkımı, denetlenmesi, güçlendirme, yapı stoklarının yenilenmesi ve yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla tam not alan şehirler, depreme dirençli kent olarak adlandırılıyor. Şehirlerin, depreme karşı dirençli hale getirilmeye çalışılması ise dirençli kentler kampanyası dâhilinde yürütülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.