MEB haksızlık saydı: Onlar da gruba dahil edildi

MEB haksızlık saydı: Onlar da gruba dahil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler ile ilgili radikal bir karar almaya hazırlandığı bildirildi. Yeni düzenleme ile uzman öğretmenlik unvanından faydalanma hakkı artık şube müdürleri ve ilçe müdürlerini de kapsayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin kariyer basamakları ile ilgili radikal bir karar almaya hazırlandığı bildiriliyor. Bu yeni düzenleme ile uzman öğretmenlik unvanından faydalanma hakkı artık şube müdürleri ve ilçe müdürlerini de kapsayacak.

1-002.jpg

MAAŞ VURGUSU

Öğretmenlik mesleğinde kariyer yapabilme fırsatı sunan Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce sadece kadrolu öğretmenlere tanınan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını getirmişti. Alınan yeni kararla birlikte şube müdürleri ve ilçe müdürlerinin de uzman öğretmenlik hakkından faydalanabileceği ifade edildi.

Kararın özellikle şube müdürlerinin maaşlarının okul müdürlerinin maaşlarından daha düşük olduğu gerekçesiyle yapıldığı belirtiliyor. Kadrolu öğretmenlerin yıllardır faydalandığı hak şube müdürleri ve ilçe müdürlerine de tanındığında, kariyer hakkından faydalanan her müdürün maaşında en az 3.700 TL, en fazla ise 5.000 TL'ye kadar bir artış yaşayacağı vurgulanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.