Meclis'in gündemi: Fahiş fiyatlar

Meclis'in gündemi: Fahiş fiyatlar

TBMM, bu hafta da yoğun çalışmalarını sürdürecek. Masada, enerji alanındaki yasa teklifi ile Ticaret Kanunu'nda yapılacak değişiklikler yer alacak. Öte yandan 23 Nisan kutlamaları da gerçekleştirilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun bir gündemle çalışmalarına devam edecek. Salı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle özel bir oturum düzenlenecek. Bu oturumda, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları, 10'ar dakikalık konuşmalar yapacaklar. Akşamında 23 Nisan resepsiyonu gerçekleştirilecek.

ENERJİ TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK

Çarşamba günü ise Meclis Genel Kurulu'nda enerji alanındaki yasa teklifi görüşmelerine başlanacak. Bu teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini sağlayacak düzenlemeler içeriyor. Ayrıca, kıyı ve sahil şeritleri dışında denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilmesini düzenleyen hükümler de yer alıyor.

FAHİŞ FİYATLARA AĞIR YAPTIRIM

Meclis gündemine gelecek diğer önemli yasa tekliflerinden biri Ticaret Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili olacak. Bu teklif, fahiş fiyat artışlarına karşı işletmelere uygulanacak idari para cezalarını artıracak ve işletmelere kapatma gibi yaptırımları da içerecek.

Ayrıca bu hafta Meclis'e sunulması planlanan bir diğer teklif ise Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında yapılacak değişiklikleri kapsıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.