Meclis'te yoğun mesai: Anayasa ve ekonomi ele alınacak

Meclis'te yoğun mesai: Anayasa ve ekonomi ele alınacak

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için görüşmelerine başlayacak. Öte yandan hafta boyunca Genel Kurul'da enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri sürecek. Bir diğer gündem ekonomi olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun gündemle haftaya başlıyor. Yeni anayasa için ilk görüşmeler bugün başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, parti gruplarını ziyaretlerde bulunacak ve yeni anayasayı istişare edecek.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri tamamlanan enerji alanındaki yasa teklifi için çalışmalar devam edecek. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor.

FAHİŞ FİYATLAR

Meclis gündemine gelmesi beklenen bir diğer önemli yasa teklifi de fahiş fiyatlar olarak ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenleme olacak.

Yaklaşık 20 maddeden oluşması beklenen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Ayrıca işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de Meclis'teki görüşmeler sırasında tartışılacak.

Bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanan diğer teklif, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.