Memur olmak zorlaşıyor: Alımlara 'sayı' sınırı geliyor

Memur olmak zorlaşıyor: Alımlara 'sayı' sınırı geliyor

Kamudaki tasarruf tedbirleri nedeniyle memur olmak zorlaşacak. Buna göre, kamuya personel alımı sadece yıl içinde emekli olanların sayısı kadar yapılacak. İşte detaylar...

Kabine Toplantısı'nın ardından halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda ciddi bir tasarruf adımı atılacağını belirtmişti. Erdoğan, taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendireceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından tasarruf tedbirlerinin detayları netleşmeye başladı. Buna göre, memur olmak zorlaşacak. Alınacak tedbirler kapsamında kamuya personel alımı sadece yıl içinde emekli olanların sayısıyla sınırlandırılacak. Personel ihtiyacı olması halinde ihtiyaç, başka kurumlardaki fazla personelle giderilecek.

MÜSAADE EDİLMEYECEK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yeni kamu binası alınması ya da kiralanmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bir kurumun bina ihtiyacı olması durumunda, diğer kurumların âtıl hâlde tuttuğu veya kullanmadığı binalarla bu ihtiyaç karşılanacak.

Makam araçları veya kamuya ait taşıtların kullanımına da sınırlama getirilecek. Bir kurumun araç ihtiyacı olursa, yeni araç alımı veya kiralanması yerine başka kurumların araçlarından yararlanılacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.