"Çok acılar çektik, canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik"

"Çok acılar çektik, canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Şehitlerimize rahmet dileyen Akşener, "Çok acılar çektik, canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Geçtiğimiz hafta 9 Mehmetçiğimizi daha, teröre şehit verdik. Gökhan Delen, Serkan Sayın, Müslüm Özdemir, Kemal Batur, Emrullah Gülmez; Hakan Gün, Ahmet Köroğlu, Murat Atar, Muhammed Tunahan Evcin... 9 kahramanımız, Pençe-Kilit Harekâtı’nda vatanımızı, terör örgütüne karşı korurken, şehit düştüler. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Başımız sağ olsun.

Unutmayalım ki bugün bu salonlarda, güven içerisinde konuşabiliyorsak bunu bu millet, bu memleket için, göğsünü siper eden nice vatan evladımıza borçluyuz. Onlar, analarının kuzuları Türk yurdunun da, yiğit fedaileridir. Biz bugün fedailerimiz için, acımızı yüreğimize basacak tıpkı aileleri gibi, vakur duracak düşmanı güldürmeyeceğiz.

Biz bugün ateşi içimizde söndürecek birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, geçit vermeyeceğiz. Değerli milletvekilleri Türk milleti olarak, teröre karşı, 40 yıldır, sarsılmaz bir iradeyle, mücadele ediyoruz. Değil 40, 140 yıl olsa da, asla boyun eğmeyeceğiz. Bu yüzden, İYİ Parti olarak, biz de teröre karşı, içerdeki ve dışardaki mücadeleyi, elbette, sonuna kadar destekliyoruz.
Ancak, her terör saldırısı sonrasında 'Can çekişiyorlar', 'Son çırpınışları', 'Ayakkabı numaralarını biliyoruz', 'Kanı yerde kalmadı' diyerek, milletimizi oyalayan ve bu kutlu mücadeleyi, bir intikam meselesine indirgeyen, hamasete de elbette göz yumamayız. Çünkü bizim baktığımız çerçevede devlet intikam almaz, gereğini yapar. Terörle mücadelenin, tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla, tamamen bitirmektir. Eğer ki 40 yıl sonra bile, hâlâ evlatlarımızı, teröre şehit vermeye devam ediyorsak yapmamız gereken şey, strateji değiştirmektir.

Ama öyle, geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi teröre, sözüm ona çözüm bulmak için, siyasi arayışlara girmekten bahsetmiyorum. Çünkü sözde 'Teröre siyasi çözüm' diyerek atılan, her adım, şüphesiz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, kuruluşuna, varlığına ve huzuruna yönelen, birer kurşun olarak, geri dönecektir. Nitekim bunu, yakın tarihimizde yaşadık. Çok acılar çektik. Canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik. Bir daha tekrarlanmasına da, asla müsaade etmeyiz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.