Seçim sonucunu beğenmedi genel başkanlığı bırakıyor: İşte o isim

Seçim sonucunu beğenmedi genel başkanlığı bırakıyor: İşte o isim

Millet İttifakı’nın güçlü partilerinden İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 30 Mayıs Pazartesi günü kongre kararı alarak görevi bırakacağı iddia ediliyor. Tekrardan aday olup olmayacağı ise bilinmiyor. Meral Akşener istifa mı etti? İşte detaylar…

Bir tarafta AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin yer aldığı Cumhur İttifakı, diğer tarafta ise CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet Partilerinin yer aldığı Millet İttifakı’nın yarıştığı 14 Mayıs Seçimlerinin galibi meclisteki sandalye çoğunluğunu alan Cumhur İttifakı oldu. Cumhurbaşkanlığı yarışında ise bir taraf üstünlük kuramayınca Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tur yarışması olacak.

Ancak gündeme öyle bir iddia atıldı ki herkes neler olacağını merak ediyor. İlk seçimlerde Millet İttifakı’nı bir araya getiren temel amaç ‘Güçlendirilmiş Parlementer Sistem’ sonuca ulaşamayınca; İYİ Parti lideri Meral Akşener’in sonuçları beğenmediği ve siyaseti bırakacağı konuşuluyor. Peki, Meral Akşener istifa mı etti? Meral Akşener genel başkanlığı bıraktı mı? İşte tüm detaylar:

meral-aksener-istifa-mi-etti.jpg

MERAL AKŞENER İSTİFA MI ETTİ?

Meral Akşener istifa mı etti? Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, kulis bilgisi diyerek haberi duyurdu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 2. Tur seçimlerinin hemen ardından 30 Mayıs Pazartesi günü acil bir toplantı yaparak kongre kararını vereceği ve bir daha aday olmayacağı iddia edildi.

Mehmet Acet, katıldığı bir yayında şu ifadeleri kullandı: “Güvendiğim bir kaynaktan aldığım kulis bilgisi şu şekilde: Sayın Akşener, pazartesi günü eğer Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse partinin genel başkanlığına veda edecek. Hatta siyaseti de bırakacağı yönünde bir karar aldığı bana gelen bilgiler arasında.” Mehmet Acet, söz konusu kararın Kemal bey seçimi kaybettiğinde kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.