Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Merhaba Afrin!

Merhaba Afrin!

Harekat başladığından beri 3 şehit verdik. Bunu söylemek her ne kadar zor olsa bile, yutkunurken hissetmiyoruz hiçbir yanımızı. Bu çok zor. Ailelerin ocaklarına düşen ateşin hesabını nasıl vereceğiz bilemiyorum. Sosyal medyada konuyla alakalı yazılan, çizilen o kadar çok madde var ki hangisinin ucundan tutsak elimizde kalıyor.
Yaşım 19. Daha önce de bunu belirtmiştim. Ancak benim yaşıtlarımızın; sosyal medya hesaplarından vurun, kırın, dağıtın, gibi kelimelerle askere destek verdiğini görüyorum. Ancak bunu yazan birçok kişinin askere gitmemek için tecil ettirdiğini ve sudan sebeplerle kendini çürüğe çıkardığını da biliyorum.
Türk bayrağı koysanız anlarım. Destek veriliyordur helal olsun derim. Klavye başından vatan kurtarılmayacağını bende biliyorum. Bunu herkes biliyor.  Ancak harekatın başlamasından itibaren ailelerin diken üzerinde oturduğu ve her an şehit haberi korkusuyla yaşarken. Klavye başından vatan kurtaran arkadaşlarımızın adeta counter(kantır) oynuyor edasıyla insanlara gösteriş sunmasını anlamıyorum. Yanlış anlayan varsa mail atsın, görüşelim.
Gel gelelim konunun diğer basamağına. Askerimiz neden Afrin'de? Askerimizin Afrin'de ne işi var?  Suriyeliler de gönderilir mi? Gibi soruların anlam bulması için bunu yazıyorum. Artık şu Suriyeli muhabbetinden sıkıldım. 1915 Çanakkale cephesinde Türk, Kürt, Çerkez, Laz demeden senin ırkının mücadelesi, senin soyunun devamı için şehit edilen Halepliyi, Suriyeliyi unutman öncelikle Atalarının kemiklerini sızlatıyor. Bunu bil...
Bir diğer konu olarak gazetelerde ve haber metinlerinde yazılan satırlara göz gezdirmenizi tavsiye edeceğim. Instagram'da stalk yapacağınıza gündemde neler oluyor, bitiyor bunun araştırmasını yapmanızı öneririm.
Vatan sadece yazı yazarak kurtarılmıyor bunun bilincinde yaşamayı öğrenin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR