Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası kredi kartlarında yeni gelişme!

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası kredi kartlarında yeni gelişme!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulutoplantısı sonrasında politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldı. PPK kredi kartı azami faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı aldı. PPK, politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bırakırken, kredi kartı azami faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Geçen ay gerçekleşen toplantıda politika faizindeki artışa rağmen kredi kartı azami faiz oranlarının değişmediği belirtilmişti. Bu kez de politika faizinde sabitlik kararı alınmasıyla birlikte kredi kartı kullanıcılarının faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağı vurgulandı.

1-006.jpg

KREDİ KARTI FAİZİ SABİT

Ekonomi yönetiminden gelen açıklamalara göre, kredi kartı limitlerine ve taksit sayılarına ilişkin yeni düzenlemelerin gündemde olduğu bildirildi. Ancak kredi kartı azami faiz oranlarının mevcut seviyelerinde sabit kalacağı belirtilerek bu yönde bir değişiklik yapılmayacağı ifade edildi.

Önceki PPK toplantılarındaki kararların ocak ayı faiz kararının ardından da geçerliliğini koruduğu belirtilmişti. Bu doğrultuda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir artış olmayacağı belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.