Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yağışlı havanın etkisi altına giren Türkiye'de sağanak etkisini sürdürmeye devam ediyor. Birçok il yağışlardan olumsuz etkilenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 28 ile sarı kodlu uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Son tahminlere göre yağışlı hava etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji, bugün için 28 ile sarı korlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

meteoroloji.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

sari-kod.jpg

28 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak etkili olacak.

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.