MHP Lideri Bahçeli: Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim

MHP Lideri Bahçeli: Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Partilerinin seçimlere hazır olduğunu belirterek, “15 Ocak 2023 Pazar gününden itibaren seçim gündemine, seçim sathı mahalline, seçim sürecine girdiğimiz, bu suretle seçim hazırlıklarını daha da yaygınlaştırmaya, daha da yoğunlaştırmaya karar verdiğimiz herkesçe malumdur. Partimiz adına 15 Ocak siyaset stratejimiz ve seçim çalışmalarımız için kritik bir eşiktir. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, TBMM'de ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Eğer gazi Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil; yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde okunmalı ve yorumlanmalıdır. Nitekim doğrusu, akla ve hukuka yatkın olanı budur" ifadelerini kullandı.

“SANDIK ER MEYDANIDIR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli kriz çıkarmanın ve kutuplaşmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, “TBMM'de seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan 5'te 3 çoğunluk bulunamazsa, muhalefet partileri bu yönde bir adım atmaktan imtina ederse; Cumhurbaşkanı'mız Anayasa'nın 116'ncı maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi iki alternatife de bihakkın hazırdır. Cumhurbaşkanı'mız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 3'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasında belirtilen 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmişlerse; TBMM'de makul bir tarihin uzlaşmayla belirlenmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan korkmanın, millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Sandık, er meydanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar; Halep oradaysa arşın Meclis'tedir. Ve gazi Meclisi'miz Türk milletinin demokratik hükmü, iradesinin onuru, 103 yıllık medarı iftiharıdır. Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" şeklinde konuştu.

“100’ÜNCÜ YIL İÇİN 100 OY”

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünün cumhurun irade zaferiyle şahlanıp zilleti sandığa gömeceklerini anlatan Bahçeli, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Türkiye'nin başarısına gönül veren, milli birlik ve kardeşliği yüreklice savunan, yeni yüzyıla umut bağlayan, yüreğiyle ben de varım diyen her vatandaşımızın, her dava arkadaşımızın Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 100 oy kazanmaları ve bu hedefe ulaşmak amacıyla insanlarımızı ikna etmeleri; niyazım ve beklentimdir. Her birinizden istediğim de 100 oyu bulmanız, sandığa taşımanız ve 100'üncü yılın şerefine hizmet etmenizdir. Aş, iş sorunlarının çözümü, dünya çapında muktedir ve lider Türkiye'nin inşası, hayat pahalılığın ortada kaldırılması bizzat Cumhur İttifakı'nın refakatiyle sağlanacaktır."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.