Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Ortalaması 70 olmayan geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Ortalaması 70 olmayan geçemeyecek

Yeni yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğinde, artık Türkçe ortalamasının 70 olması gerekiyor. 70 ortalamaya sahip olamayan öğrenciler sınıf geçemeyecek. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalar yaptı. Yeni yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği hakkında önemli uyarılarda bulundu.

70 PUAN ALMA ZORUNLULUĞU

Bakan Tekin, yeni yönetmelikle ile ilgili, "Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek not alarak 50'yi tutturduğunda, diğer bütün dersleri 50'nin altında olsa bile geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık. Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek" dedi.

"AÇIK LİSE SINAVLARI DA YÜZ YÜZE"

Yeni yönetmelikte sınavların da yüz yüze olacağını dile getiren Bakan Tekin, "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak" açıklamasını yaptı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.