Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar: Bazı sınavları öğretmenler okumayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar: Bazı sınavları öğretmenler okumayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelindeki ortak yazılı sınavlarda yeni bir uygulamaya geçiyor. Buna göre 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan ortak sınavlarda, türkçe ve matematik derslerinin sınavlarını öğretmenler okumayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelindeki ortak yazılı sınavlarda yeni bir uygulamaya geçiyor. Buna göre, 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan ortak sınavlarda, Türkçe ve Matematik derslerinin sınavlarını öğretmenler değil, İl Ölçme Değerlendirme Merkezleri yapacak.

Bakanlık tarafından yayınlanan Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar Kılavuzu'na göre, 6. sınıfların Türkçe dersi ile 9. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik dersleri, İl Ölçme Değerlendirme Merkezleri tarafından gerçekleştirilecek. Diğer derslerin sınavlarını ise zümre öğretmenleri okuyacak.

1.jpg

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Özellikle dikkat çeken nokta Türkçe dersinin sınavının İl Ölçme Değerlendirme Merkezleri tarafından yapılacak olması. Karar, "Genel Açıklamalar" kısmında belirtilen çoktan seçmeli soruların değerlendirilmesi ve açık uçlu/kısa cevaplı soruların puanlanmasının ülke genelinde ortak yapılacağı maddeye dayandırılıyor.

Bakanlık yetkilileri kararın daha adil bir değerlendirme süreci sağlayacağını belirtirken, öğrencilerin ve eğitim camiası değişikliği yakından takip ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.