Milli Gazete yazarının oğlu öldürülmüştü: Katil hakkında korkunç detaylar!

Milli Gazete yazarının oğlu öldürülmüştü: Katil hakkında korkunç detaylar!

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın 19 yaşındaki oğlu Muhammet Nur Kasadar geçtiğimiz aylarda korkunç bir şekilde öldürülmüştü. Kasadar’ın ölümünden 10 gün önce katilin korkunç cinayet videoları izlediği ve aramalar yaptığı ortaya çıktı.

Milli Gazete’nin köşe yazarı Mustafa Kasadar’ın 19 yaşındaki oğlu Muhammet Nur Kasadar’ı iple boğduktan sonra parçalara ayırarak derin dondurucuya koyduğu iddiasıyla tutuklanan 28 yaşındaki Hakan Öztürk “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hâkim karşısına çıktı.

SANIĞIN İNTERNET ARAMALARI ŞOKE ETTİ
Cinayetten 10 gün önce Sanık Öztürk internetten, “Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler” diye aramalar yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Telegram uygulaması üzerinden küçük kızların müstehcen görüntülerine rastlanıldığı öğrenildi. Sanık konuyla alakalı sorulan sorulara “Bir diyeceğim yok” yanıtı verdi.

“BİR DİYECEĞİM YOK”
Eşiyle kira borcu üzerine yazıştıklarını söyleyen sanık, ağladığının sorulması üzerine de herhangi bir diyeceği olmadığını belirtti. Ayrıca sorguda, evli ve bir çocuk babası olduğunu söyleyen sanık Hakan Öztürk, suç tarihinde taksicilik yaptığını ve ne kadar kazandığını hatırlamadığını belirtti.

“SAVUNMA YAPMAYACAĞIM”
Mahkeme başkanının iddianameyi okuduktan sonra "Savunma yapmaya hazır mısın?" sorusuna sanık Öztürk, "Hazır değilim, herhangi bir savunma yapmayacağım. Herhangi bir talebim yok" dedi.

MAKTÜLÜN YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ
Hâkimin önceki ifadeleri okuması sırasında duruşma salonunda bulunan maktulün yakınları sanığın bazı beyanlarının yalan olduğunu belirterek tepki gösterdiler. Maktulün kuzeni, "Yalan söylüyor" diyerek bağırınca salon dışına çıkarıldı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, maktulün ağabeyine "İfadeleri okuyorum, dayanamayacaksan dışarıda bekleyebilirsiniz" dedi. Ağabey Ömer Faruk Kasadar ise "Burada dinleyeceğim" dedi.

SANIK ADAM ÖLDÜRMEYİ TASARLAMIŞ

Söz alan aile avukatı Burak Göncü, “Muhammet sana vurdu mu, vurmadı mı?" sorusuna sanık, "Boğuşma esnasında bana vurdu" diye cevap verdi. Avukat Göncü, soruşturmanın eksik yürütüldüğünü, gasp suçundan da sanık hakkında ayrıca suçlama olmasının gerektiğini ifade etti.

Avukat Can Çelik de maktulün anne ve babasının olayın öneminden dolayı duruşmaya katılamadıklarını, duruşmaya gelmek istemediklerini ifade ederek "Sanık uzun süre maktule ulaşmaya çalışmıştır. Adam öldürmeyi tasarlamıştır, cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Şikâyetçi Ömer Faruk Kasadar ise, "Göz göre göre katletmiş kardeşimi. Planlamış. 3 yıl geçmiş sanık, benim işyerinden ayrılalı. Herkese parasını vermişim, 10 kişiden bir o mu alamamış? İftira ediyor. Bizim ciğerimizi, Türkiye’nin ciğerini yaktı" diyerek şikâyetçi olduğunu belirtti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Enes Aydın, "Sanıkla lise arkadaşlığımız vardı. Ömer'in yanında 2019-2020 yılında birlikte çalışmıştık. Mahalleden de tanırım. Borç para vermişliğim de oldu. Herkesten borç alıyormuş, sonradan öğrendim. Bu paralarla ne yapıyordu bilmiyorum" dedi. Hâkimin, "Sanığa 'Bu insanlar seni kullanıyor' dedin mi?" sorusuna tanık Aydın, "Hayır, söylemedim" dedi.

“TUTARLI YAZIŞMALARIN VAR”
Hâkimin, "Akıl sağlığın yerinde mi?" sorusuna sanık Hakan Öztürk, "Bilmiyorum" dedi. Sanık Öztürk, hâkimin "Tutarlı yazışmaların var" sorusunu ise yanıtlamadı. Hâkimin "Parayı ele geçirsen ne yapacaktın" sorusuna, sanık "Hatırlamıyorum" diye yanıt verdi. Hâkim, "Parayı ne için kullanacaktın cesetten kurtulmak için mi, borcundan kurtulmak için mi?" sorusunda "Her ikisinden de" diye yanıt verdi.

“ SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK”
Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık hakkında yağma suçundan ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.