Milyonlarca emekliye müjde: Kira yardımı geliyor

Milyonlarca emekliye müjde: Kira yardımı geliyor

2024'ün Emekliler Yılı ilan edilmesinin ardından emeklilere yönelik düzenlemeler devam ediyor. Maaş zammının ardından bayram ikramiyesine de zam bekleniyor. Ayrıca emeklilere kira yardımı ve indirimli su gibi düzenlemeler de gündemde. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılının 'Emekliler Yılı' olarak ilan edildiğini açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasıyla birlikte bakanlıklar, emekliler için harekete geçti. Birçok bakanlık, emeklilere yönelik yeni projeler hazırladı.

REFAHIN ARTIRILMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Emekliler 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 49.25 zam alırken, en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Maaşların netleşmesinin ardından emeklilerin hayat kalitesinin artırılması için yeni çalışmalar gündemde.

Hükümet, emeklilere birçok hizmette indirim ve öncelik sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirecek. Bu düzenlemelerle, emeklilerin refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

emekli.jpg

İLK ADIM BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilere yönelik maaşların ardından ilk adımın bayram ikramiyesi olması bekleniyor. Ramazan ve Kurban bayramlarında 2'şer bin TL olarak ödenen ikramiyenin 5 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. Ekonomi yönetiminin de hazırlıklarını 5 bin TL üzerinden yaptığı iddia ediliyor.

SU FATURALARI İNDİRİMLİ GELECEK

Emekliler için atılacak bir diğer adımın indirimli su olacağı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin protokol imzalayacağı ve su faturası gibi bazı hizmetlerden emeklilerin indirimli yararlanacağı ifade ediliyor.

emekli2.jpg

EN DÜŞÜK MAAŞI ALANLARA KİRA YARDIMI

Hükümetin bir diğer hazırlığının ise elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim, en düşük emekli aylığı alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere kira yardımı verilmesi olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, şehirlerarası ulaşımda indirim ve kamuya bağlı sosyal tesislerde indirimli tatil imkânı gibi seçenekler de gündemde yer alıyor. Gündemdeki tüm bu çalışmaların tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.