Müdür atamalarında branşlara göre öncelik tanınacak

Müdür atamalarında branşlara göre öncelik tanınacak

Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle müdür atamalarında branşlara göre öncelik tanıyacak. Yapılan değişiklikler neticesinde başvurularda yeni yönetmelik esas alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle müdür atamalarında branşlara göre öncelik tanıyacak. Yapılan değişiklikler neticesinde, öğretmenlik yapan ve geçmişte yöneticilik görevini tamamlamış olanlar ile yeni görevlendirilenler arasından tekrar görev almak isteyenlerin başvurularında yeni yönetmelik esas alınacak.

2.jpg

MERAK GİDERİLDİ

Yönetmelik yeniden görevlendirme hükümlerine göre gerçekleştirilecek atamalar için belirli kriterlerin gözetileceğini belirtiyor. İller arası isteğe bağlı olarak yöneticilik görevinden ayrılanların da bu kriterlere uygun şekilde tekrar başvurabilecekleri vurgulanıyor.

Özellikle ilkokul ve imam hatip ortaokullarında müdür olarak görev alacak adaylar için Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarından olanlara öncelik tanınacağı bildiriliyor.

Bu değişikliklerle birlikte eğitim camiasında müdür atamaları için hangi branşların öncelikli olduğu konusundaki merak da giderilmiş olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.