Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Muhalefet ve iktidar tartışmaları

Muhalefet ve iktidar tartışmaları

2019 yerel seçimlerine yavaş, yavaş yaklaşırken sosyal medya ve parti binalarında yapılan açıklamalarla beraber tartışmalar alevlenmeye devam ediyor.

Ancak görüyorum ki "parodi" hesaplar üzerinden resmi bir ağızla açıklama yapılıyor ve "bilinçsiz" pek çok insan bunun doğruluğunu araştırmazken "pat" diye atlıyor.

Ya insana sormazlar mı kardeşim. İşin aslı astarı var mı diye?

Muhalefet, muhalefet yapamazken, iktidar ise iktidarlığını yapamazken gibi cümlelerle bunları ağzınıza almak hiç yakışmıyor.
Öyle ki her seçim öncesinde alevlenen tartışmalar sandık açılmasıyla beraber son buluyor ve bu seçimde de öyle olacağından dolayı kimse boşuna çabalamasın.

Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapan sayfalar var bu hem muhalefet için ve hem de iktidar kanadı için.
Ancak görülüyor ki çok sık dolduruşa gelen bu insanlar "aaa öyleymiş" diyerek bu bilgileri eşiyle, komşusuyla paylaşıyoruz.

Bilinçsiz seçmenle seçime gitmek çok zor. Kim, kime oy verirse versin bu kimseyi alakadar etmez ama yani biraz düşüncesizlik bu kadar da fazla değil mi?

Birbirini dolduruşa getirerek oy kazanmaya çalışan bir kitle olduğu için sanırım Mars'a uçak indiren insanların mutluluğunu hep başköşeden izleyeceğiz gibi.

Siyasetin dünü ve bugünü hiçbir zaman sabit kalmazken, muhalefet kendini haklı göstermeye, iktidar zaten hep haklı olduğunu söylemeye devam edecek. Siyaset elbette sabit durmayacak ancak herkes benim söylediğim doğrudur diyerek seçim stratejisi yürütmeye çalışırsa ve  seçmenler de bilinçsiz olunca "ele alınacak hiçbir sonuç" çıkmıyor...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR