Muş’ta eski CHP’li başkandan şok karar: Bu kez AK Parti’nin adayı oldu

Muş’ta eski CHP’li başkandan şok karar: Bu kez AK Parti’nin adayı oldu

Muş’ta eski CHP’li Belde Belediye Başkanı Fikret Hamarat şok karara imza attı. Fikret Hamarat adli sicil kaydı nedeniyle düşen başkanlığı için bu kez AK Parti’nin adayı oldu.

Muş Bulanık’taki Rüstemgedik beldesinde 2019 yerel seçimlerini yüzde 41.99 oy alarak kazanan ancak başkanlığı sigara kaçakçılığından adli sicil kaydı bulunduğu gerekçesiyle düşürülen eski CHP’li aday Fikret Hamarat 31 Mart 2024’te AK Parti’den aday oldu. Hamarat, “Halkımızla yaptığımız istişare sonrasında AK Parti’den adaylık başvurusunda bulundum. Rüstemgedik beldesinin çok sorunu var. Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Çalmayacağız. Çaldırmayacağız” dedi.

akpartyi.jpg

BU KEZ AK PARTİ’DEN

2019 Yerel Seçimlerinde Muş Bulanık’a bağlı Rüstemgedik beldesinde yüzde 41.99 oy ile seçilen CHP adayı Fikret Hamarat, sigara kaçaklığından adli sicil kaydı bulunması nedeniyle başkanlığı düşürüldü. Mazbatanın seçimlerde yüzde 40.11 oy alarak ikinci olan HDP’li aday Salih İlhan’a verilmesine karar verilirken; o dönem HDP’den gelen itirazı dinlemeyen Salih İlhan bağımsız olarak belediye başkanlığı yaptı. 2024 Yerel Seçimleri için Muş Rüstemgedik’te adayların adının duyulmaya başlamasından sonra ortaya çıkan Fikret Hamarat şok bir kararla bu kez AK Parti adayı oldu.

rustemgedik2222-001.jpg

“ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ”

Fikret Hamarat seçim çalışmalarına şu sözlerle başladı: “Halkımızla yaptığımız istişare sonrasında AK Parti’den adaylık başvurusunda bulundum. Rüstemgedik beldesinin çok sorunu var. Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Çalmayacağız. Çaldırmayacağız.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.