Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Mustafa Tuna ile devam mı tamam mı?

Mustafa Tuna ile devam mı tamam mı?

Mustafa Tuna 10 ayı geçkin bir süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. 
 ***
 5 buçuk milyon insanın yaşadığı metropol bir ilde görev yapmak kolay değil. Başkent’te görev yapma hasebiyle büyükşehir belediye başkanından beklenti de bir hayli yüksek oluyor.
***
  Ankara’da 10 ay önce yaşanan koltuk değişimiyle birlikte insanlar açık söylemek gerekirse “Başkan değişti ama yerel seçimlere kısa süre kala Ankara’da ne değişebilir ki?” şeklinde bir umutsuzluk vardı. 
***
  Yönetimin değişmesinin ardından görüştüğüm bazı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de zamanın kısıtlılığı nedeniyle Başkent’in kronik sorunlarının hemen çözülemeyeceği ya da o sorunlara dahi el atılamayacağı düşüncesindeydi. 
***
  Ancak şunu açık söylemeliyim ki Başkan Tuna 10 ay gibi kısa bir sürede Ankara’da çok büyük işlere imza attı. Ulaşım, altyapı, trafik ve tasarruf gibi daha birçok konuda beklentinin üstünde bir başarı gösterdi. Bu başarı hala da sürecek gibi görünüyor. 
***
  Halkın oylarıyla gelen ve halka hizmet etmesi için makam verilen kişilerin yapması gereken de bu. Aslında Başkan Tuna yapması gerekeni yaptı, istenilince her sorunun üstesinden gelineceğini gösterdi. 
***
  Burada halka verilen söz de önemli. Malumunuz birçok belediye başkanı vaatlerini göreve gelmesi ile unutuyor. Başkan Tuna çoğu verdiği sözü tuttu; ancak dikkat çekmek istiyorum hepsini değil! İnşallah önümüzdeki zaman diliminde o sözlerin de yerine getirileceğini umut ediyorum. 
***
  Başkan Tuna’nın yaptığı bu çalışmalarla birlikte insanların akında hep aynı soru var. Başkentliler, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Tuna ile devam mı tamam mı?” sorunlarının cevabını arıyor. 
Aldığım kulis bilgilerine göre söylüyorum, önümüzdeki yerel seçimlerde daha güçlü bir aday bulunamazsa Mustafa Tuna’nın Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden aday gösterileceği konuşuluyor. 
***
Başkent’i deyim yerindeyse ameliyat eden Mustafa Tuna’nın bir dönem daha Büyükşehir’i yöneteceğini ben şahsen düşünüyorum. Ankara’ya daha da çok şey kazandıracağını tahmin edebiliyorum. Mustafa Tuna’nın ilk göreve geldiği günlerde yeniden aday gösterilmeyeceğini düşünenlerden birisiydim; ancak Başkent’te yaptığı önemli hizmetler benim fikrimi de değiştirdi.
***
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dereyi geçerken at değiştirilmez” demişti hatırlarsınız. Başkent’te el atılacak daha bir çok konu var. Onun için AK Parti’nin Mustafa Tuna ile Ankara’da bir dönem daha çalışacağı düşünüyorum. Bu hızlı ilerleyişin durdurulmayacağı görüşündeyim.

TABELA ÇAĞRISI 

Çubuk ile Kahramankazan birbirine bağlandı. Hatta bulvarın ismine geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından “Binali Yıldırım” ismi verildi. Geçtiğimiz hafta sonu o yolu kullanma fırsatı yakaladım. Çubuk Yenice’nin oradan başlayan yolun Kahramankazan’a ulaşması yaklaşık 40 kilometre sürüyor. Ancak yol tam olarak tamamlanmış değil, kısmi çalışmalar sürüyor. Yolda yeteri kadar yön tabelası olmaması sürücüleri bir hayli zorluyor. Ben navigasyon yardımı ile Kahramankazan’a ulaştım. Söz konusu yola bir an önce yönlendirici tabelaların konulması gerekiyor.   
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR