Nedim Şener’den Zühtü Arslan eleştirisi: Seyretmekle yetiniyor

Nedim Şener’den Zühtü Arslan eleştirisi: Seyretmekle yetiniyor

Gazeteci Nedim Şener Anayasa Mahkemesi’ne isyan etti. DEM Parti'nin bölücüleri öven ve onaylayan eylemlerinin, AYM tarafından yalnızca seyredildiğini vurgulayan Şener, Başkan Zühtü Arslan’a tepki gösterdi.

Gazeteci Nedim Şener, Türkiye'de terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan Halkların Demokratik Partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin olarak, Anayasa Mahkemesi'nin uzun süren belirsizliği ve karar almada yaşadığı aksaklıkları eleştirdi.

Şener'in köşe yazısında dile getirdiği görüşlere göre, HDP'nin kendi kendini kapattığı ancak Anayasa Mahkemesi'nin kesin bir karar veremediği durum ülke tarihine geçti.

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılması kararını erteleyerek partinin kendi kendini kapattığı bir dönemde Şener, mahkemenin kararsızlığını ve uzun süren belirsizliği sert bir dille eleştirdi.

Şener'e göre Anayasa Mahkemesi'nin karar sürecindeki yavaşlık ve belirsizlik, siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili önemli bir hukuki sorunu ortaya koyuyor.

3.jpg

İSİM DEĞİŞİYOR, ÖZÜ AYNI

Yazar HDP'nin adının sadece Anayasa Mahkemesi dosyasında kaldığı, binalarının dışında tabelasının bile olmadığı bir süreçte, mahkemenin karar almada geç kaldığını ve bu durumun adaletin gecikmesine neden olduğunu vurguladı.

Ayrıca PKK'nın siyasi kolu olan HDP'nin 6 ay içinde üç farklı isimle faaliyet gösterdiğini belirtti.

Şener, Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolacağı 17 Nisan 2024'ten önce HDP'nin kapatılması gündeme alınmayacak gibi göründüğüne dikkat çekti.

1-001.jpg

AYM SEYREDİYOR

AYM Başkanı Zühtü Aslan'ın terör örgütü elebaşını öven ve propagandasını yapan HDP-HEDEP-DEM yönetici ve milletvekillerinin faaliyetlerini seyretmekle yetindiğini vurguladı.

Eleştiriler sadece HDP'ye yönelik değil; Yargıtay Başsavcılığı'nın 7 yıl önce verdiği dilekçeler üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu dört bölücü parti hakkında da karar alınmamış olması, Şener'in yazısında vurguladığı diğer bir konu.

Yargıtay Başsavcılığı'nın adı, tüzük ve programı Anayasa'ya açıkça aykırı olan partilere yönelik başvurularının sonuçsuz kalması ve Anayasa Mahkemesi'nin bölücülere karşı gösterdiği tolerans tepki çekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.