Nüfus sorun getirdi: Derbent çok dertli

Nüfus sorun getirdi: Derbent çok dertli

Mamak Derbent Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarıyla nüfus artınca ulaşım, elektrik ve market sorunu yaşanmaya başlandı. Yeni konutlara paralel olarak ulaşım, elektrik ve market gibi ihtiyaçlar için gerekli adımların atılmaması halkı mağdur ediyor.

Mamak’ın Yüreğin bölgesindeki Derbent Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarıyla bölgede nüfus artınca ulaşım, elektrik ve market sorunu yaşanmaya başlandı. Yeni konutlara paralel olarak ulaşım, elektrik ve market gibi ihtiyaçlara yönelik gerekli adımların atılmaması halkı mağdur ediyor. Elektrik ve ulaşım sorunu olan mahallede vatandaşlar alışveriş yapacak market bulmakta da zorlanıyor.

Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Yalçınkaya, “Mahallemizin nüfusu her geçen gün artıyor. Bu durumda beraberinde bazı sorunları getirdi. Ulaştırma ve elektrik ile ilgili ciddi problemlerimiz var. Bir an önce bu duruma çözüm getirilmesini bekliyoruz” dedi.

muhtar.jpg

EN BÜYÜK SORUN “ULAŞIM”

Son yıllarda TOKİ konutlarının arttığı bölgede nüfus da artmaya başladı. Bu duruma bağlı olarak ulaşım sorunları ön plana çıktı. Ulaşım sorunun yaşandığı bölgelerden biri olan Derbent Mahallesi Muhtarı Yalçınkaya konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemizin nüfusu her geçen gün giderek artıyor. Mart ayının içerisinde de bir TOKİ çekilişi var. O zamanda mahalleye yaklaşık olarak 2 bin kişi gelecek. Bu durum da beraberinde bazı sorunları getirdi. Ulaştırma ile ilgili ciddi problemlerimiz var. Buradan sadece 349 numaralı EGO geçiyor. Hal böyle olunca seferlerde bir sıkışma söz konusu. Bir an önce bu duruma çözüm getirilmesini bekliyoruz. Ulaştırma probleminin yanı sıra mahallede alışveriş merkezleri noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Mahallemize uzun uğraşların sonucunda, 2 ay önce bir market açtırdık. Onun dışında vatandaşların alışveriş yapabileceği bir yer yok. Market sayılarının çoğalması gerekiyor, çünkü tek market yeterli olmuyor.”

mamak.jpg

SIK SIK ELEKTRİKLER KESİLİYOR

Mahalledeki bir diğer problemin ise sık sık yaşanan elektrik kesintisi olduğunu dile getiren Yalçınkaya, “Aydınlatma ile ilgili bir problemimiz var. Şimdi eski trafolardan, yeni trafolara aktarma yapılıyor. Bu aktarmada yeni trafolar güçlü olduğundan dolayı diğer trafolara sıkıntı oluyor. Bu da sık sık elektriklerin kesilmesine sebep oluyor. İmarlı yollar açılmadığı sürece, elektrik direkleri döşenmiyor. Bu tamamen belediye ile alakalı bir durum. Öncelikle açılan imar yollarının bitirilmesi lazım. Bu konuyu Fen İşleri Daire Başkanı ile görüştüm. O yolların acilen bitirilmesi için talebimiz var. Kaldırım bittiği an ışıklandırılmaya geçilecek. Çünkü hepsi birbirini bağlayan konular. Aslında bizim buradaki en büyük konumuz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm bittiği takdirde her şey elimizin altında olacak. Fakat bu ne kadar bir sürede gerçekleşir, onu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.