Ferit Atmaca

Ferit Atmaca

“O çıkışı yapmasaydın iyiydi!”

“O çıkışı yapmasaydın iyiydi!”

AK Parti’nin merakla beklenen aday listesi açıklandı.Ankaramız için durumu en fazla merak edilen isimlerden biri kuşkusuz Osman Gökçek’ti.
Tek özelliği “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Bey’in oğlu olmak” olan Osman Bey milletvekili adayı gösterilmeli miydi, gösterilmemeli miydi?
Bu ismin aday adaylığı AK Parti’yi “aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık” durumunda bırakmıştı,
Ve “ne yapacağız şimdi” kararsızlığına itmişti. Parti genel merkezi bu karışık düşünceler içinde sağlıklı bir formül peşinde iken, imdada “baba” yetişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Bey’den söz ediyorum.Melih Bey, o olmadık sözlerle Arınç’a çatarak büyük bir strateji hatası yaptı ve oğlunun adaylığını “garantilemeye” çalışırken “suya” düşürdü.
Şöyle:
“Arınç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ‘brütüs’lük yaptığı; Başbakan Yardımcısı’na ağzının payını vererek, kahraman olunacağı, Saray’ın gözüne girilebileceği(!)” düşünüldü.
Saray’ın gözüne girmek demek, oğul Gökçek’in adaylığını garantine almak demekti! Bu düşüncelerle bodoslamaya Arınç’a dalındı. Ama ne var ki, Arınç bir Aylin Nazlıaka değildi; sert kayaydı.
Canlı yayında birkaç kirli çamaşırını döktü ortaya. “Paralelcilerin kucağına asıl oturan kendisiydi.”
“Ankara’yı paralelcilere parsel parsel satmıştı.”
“Bu çıkışları birilerine yaranmak ve oğlunun milletvekilliği adaylığını garantilemek için yapıyordu…” AK Parti’deki özgül ağırlığı ortada olan Arınç söylüyordu bunları, Gökçek için. Polemik konusunda üstüne olmayan Büyük Başkan, Arınç’ın bu sözleri karşısında sessiz kalmak zorunda kaldı.
Çünkü Arınç fena yerden yakalamıştı, kıpırdayacak yer bırakmamıştı!
Ayrıca, Arınç’ı “paralelcilikle” suçlayarak vekillik yolu açmaya çalıştığı oğlunun, paralelcilerin Samanyolu Koleji’nden mezun olduğu bilgisi de ortaya çıkınca, verecek cevabı kalmamıştı. 
***
İşte Gökçek’in yaptığı bu strateji hatası oğlu Osman Bey’i AK Parti adaylığından etti.
AK Parti, bu yakışıksız çıkışı fırsat bilip, rahat rahat eledi Osman Bey’i.
“Prensip kararı” falan hikaye.
Böyle bir karar alınmış olsaydı, AK Parti’nin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak aday gösterilmezdi. 
Şimdi Osman Bey eminim ki, Büyük Başkan’a tepki gösteriyordur:
“Baba o çıkışı yapmasaydın iyiydi” diye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR