O tarihlerde okullar tatil

O tarihlerde okullar tatil

İkinci ara tatilin Ramazan bayramı haftasına denk gelmesiyle birlikte öğretmenlerin seminerleri ile ilgili sıcak gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığının 8-9 Nisan'da öğretmenlere idari izin vermesi bekleniyor.

18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 1 milyondan fazla öğretmeni yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İkinci ara tatilin Ramazan Bayramına denk gelmesinin ardından öğretmenler seminer döneminde idari izinli sayılacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığının da 8 - 9 Nisan tarihlerinde öğretmenlere idari izin vermesi bekleniyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ya da MEB'in öğretmenleri idari izinli sayması halinde öğretmenler seminer videolarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden online izleyecek.

6-14 NİSAN ARASI TATİL OLABİLİR

Bu yıl Ramazan Bayramı tatili 9 Nisan Arefe günü başlayıp 12 Nisan'da sona erecek. 13 ve 14 Nisan hafta sonları ile beraber bu süre 5,5 güne çıkacak. Eğer hükümet 8 Nisan'ı tatil ilan ederse bayram tatili 6 ve 14 Nisan tarihleri arasında toplam 9 gün olacak. Konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.