Öğretmen ve öğrenciler dikkat: Okullarda ders saati değişiyor

Öğretmen ve öğrenciler dikkat: Okullarda ders saati değişiyor

Müfredat değişikliği hakkında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda ders saatinin değişeceğinin sinyalini verdi.

Müfredat değişikliği gündemdeki yerini korurken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den çarpıcı açıklamalar geldi. Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftarda bir araya gelen Tekin, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında da konuştu.

“HAFTALIK DERS SAATİ YETERSİZ"

Bakan Tekin, "Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz.

ders.jpg

"ZAMAN ARALIĞINI KENDİLERİNE TANIMIŞ OLALIM"

Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz. Hep beraber geleceğiz inşallah" diye konuştu.

DERS SAATLERİ DEĞİŞECEK

Tekin’in açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişiklikler yapılacağını belirtti.

Yaz tatillerinin 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması beklenirken, ders saatlerinde de Türkiye genelinde yeni bir sisteme geçilmesi planlanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum