Okullarda 2. Dönem yarın başlayacak

Okullarda 2. Dönem yarın başlayacak

Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak

Okullarda İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders zili için geri sayım başladı. Tatil arın sona eriyor. Milyonlarca öğrenci yarın sınıflarında olacak ve ikinci dönem başlayacak.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara yazı gönderilerek yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceği duyurulmuştu.

Okullarda iki aylık sürecek bir maratonun ardından, ikinci dönem ara tatiline 5 Nisan Cuma günü çıkılacak. 15 Nisan'da öğrenciler ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek.

İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıfların sınav heyecanı başlayacak. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

YARIYIL TATİLİNİN UZATILMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Uzun bir süre gündemde yarıyıl tatilinin uzatılması da yer aldı. Veliler de sık sık bu sorunun cevabını araştırdı. 22 Ocak'ta tatile başlayan okullar, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü 2. döneme başlayacak. 15 Tatil uzatılmayacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.