Onno Tunç Kimdir? Onno Tunç Ne Zaman Öldü?

Onno Tunç Kimdir? Onno Tunç Ne Zaman Öldü?

Onno Tunç Kimdir? Onno Tunç Ne Zaman Öldü? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Onno Tunç Kimdir? Onno Tunç Ne Zaman Öldü? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Onno Tunç Kimdir?

Onno Tunç, 1948 yılında İstanbul'un Feriköy semtinde doğdu. Babası Setrak, annesi Valantin'dir ve aynı zamanda Arto Tunç'ın da ağabeyidir. Türk pop müziğine besteci ve aranjör olarak adını altın harflerle yazdırdı. Ayrıca bir bas gitaristidir.

Müzik kariyerine kilise korolarında şarkı söyleyerek başladı ve daha sonra lise yıllarında Black Stones adlı bir müzik grubu kurdu. 1965 yılında Üstün Poyraz Set Orkestrası ile profesyonel müzik yaşamına bas gitarist olarak adım attı. Emin Fındıkoğlu orkestrasında caz müziğe de adım atmıştır. Durul Gence ve Süheyl Denizci gibi isimlerle çalışarak müzik tecrübesini artırdı.

1970'lerde aranjörlük kariyeriyle tanındı. Özdemir Erdoğan, Nilüfer, Bülent Ortaçgil, Ajda Pekkan ve birçok ünlü sanatçının albümlerine katkıda bulundu. Ayrıca Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri'nde besteci ve aranjör olarak yer aldı ve Türkiye'yi temsil etti.

Nükhet Duru'nun "Seninle" adlı şarkısını dinledikten sonra Sezen Aksu ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladılar. Daha sonra Sezen Aksu'nun Şan Tiyatrosu'ndaki programı sırasında birlikte çalıştılar. Nilüfer'in "Sen Ağlama" albümünden Sezen Aksu'nun "Gülümse" albümüne kadar birçok şarkının bestesi ve düzenlemesi Onno Tunç imzası taşır.

90'lı yıllarda birçok ünlü sanatçının albümlerinin müzik yönetmenliğini üstlendi. Onno Tunç, 1996 yılında Bursa'dan İstanbul'a dönerken arkadaşı Hasan Kanık ile birlikte kullandıkları uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Sanatçının ölümünün 11. yılı anısına bir albüm hazırlandı, pek çok sanatçı kendi seçtikleri Onno Tunç şarkılarını seslendirdi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.