Ostim OSB eğitim yatırımlarıyla gündemde: Türk sanayisine nitelikli iş gücü kazandırılıyor

Ostim OSB eğitim yatırımlarıyla gündemde: Türk sanayisine nitelikli iş gücü kazandırılıyor

Ostim OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, hayata geçirdikleri eğitim yatırımlarına dikkat çekerek, “Ostim OSB olarak yaptığımız eğitim yatırımları ile amacımız, Türk sanayisinin geleceğine nitelikli iş gücü kazandırabilmek” dedi.

İç Anadolu’nun ve Türkiye’nin yerli ve milli üretim merkezi olan Ostim OSB özellikle mesleki eğitime yaptığı yatırımlarla Türk sanayisine nitelikli iş gücü katmaya devam ediyor. Gazetemize yaptığı özel açıklamalarla dünden bugüne mesleki eğitime yaptıkları yatırımları anlatan Ostim OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, “Ostim OSB olarak yaptığımız eğitim yatırımları ile amacımız Türk Sanayisinin geleceğine nitelikli iş gücü kazandırabilmek” dedi. Arıcı ayrıca, “Öğrencilerimiz eğitimlerini alırken yarı zamanlı çalıştıkları kurumlarda mezun olduklarını çalışmaya devam ediyorlar” sözleri ile verilen eğitimlerle istihdama katkı sağladıklarını vurguladı.

basliksiz.jpg

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

aara.jpg

İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Arıcı, “Mesleki eğitim merkezlerinde akademik olarak başarılı olamayan öğrencilerin kendi yetileri ve becerileri doğrultusunda kendi seçtikleri alanlardan nitelikli elemanlar olarak yetiştirilerek istihdama dahil ediliyor. Çocuklarımız hem lise eğitimlerini tamamlıyor. Hem de meslek sahibi olur. Öğrencilerimiz eğitimlerini alırken yarı zamanlı çalıştıkları kurumlarda mezun olduklarını çalışmaya devam ediyorlar. Eğitimlerde sanayicilerimize de büyük iş düşüyor. Sanayicilerimiz öğrencilerimizin mesleki eğitim ve çalışmaları için teşvik etmesi gerekiyor. Öğrencilerimize bir öğretmen olarak bir usta eğitici olarak onlara işi öğretip o meslekle ilerlemelerini sağlaması gerekiyor. Çünkü teknik meslekler iş başında öğretilir. Yeni jenerasyon çok farklı artık eskisi gibi değil çocuklar en ufak sıkıntıda gidiyor. Çoğunda sabır durumu olmuyor. Bu durumu özellikle pandemiden sonra ortaya çıktı. Artık sanayicilerimiz ve ustalarımız yeni nesli anlayarak o doğrultuda eğitim vermeliler” şeklinde konuştu.

ara2-001.jpg

ÇÖZÜM ARIYORUZ

“Şu an sanayimizde çalışacak eleman sıkıntısı yaşıyoruz” sözleri ile nitelikli elemanın önemine dikkat çeken Arıcı, “Birçok sanayicimiz eğer eleman bulabilsek iki vardiyaya çıkartacağız. İş var ama nitelikli eleman iş gücü bulamıyoruz. Zaten sanayimizde nitelikli elemanlar hiçbir zaman boşta kalmıyor. Nitelikli eleman ya çalışıyor ya da çalışırken yeni iş bulmuş olur. Şu an iş verenler nitelikli elemanların şartlarını düzelterek onları kaybetmemeye çalışıyor. Biz de Ostim olarak sanayimizde nitelikli eleman yokluğunu çözüm bulmak adına eğitimi ve eğitim kurumlarımıza yatırımlar yapıyoruz. Organize sanayimizin istihdam ofisi var. İstihdam ofisimizde şu an beş bine yakın öz geçmiş mevcut. Fakat sanayicilerimiz nitelikli ve tecrübe sahibi çalışan bulmakta sorun çekiyor. Bizim işlerimiz sadece okulla alınan eğitimle olmuyor. Okullarda alınan eğitimin yanı sıra iş yerinde de eğitim alarak pratik becerilerin gelişmesi gerekiyor” dedi.

ar3-001.jpg

HEPSİ BİRER ELÇİ

Ostim OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı son olarak yabancı öğrencilere değinerek, “Ostim Teknik Üniversitesi’ndeki eğitim anlayışımız, işbaşı eğitim olarak hayata geçiyor. Üniversitede eğitim alan öğrencilerimizin neredeyse tamamına yakını işbaşı eğitimi aldıkları iş yerlerinde kariyer hayatlarına devam edecekler. Üniversitemizde birinci sınıftan itibaren çocuklarımız yine belirli periyotlarda branşıma ve mesleğine göre aldıkları işbaşı eğitimi ile birlikte uygulamalı üniversite dediğimiz modeli ne eğitim alıyorlar. Birçoğu da eğitim aldıkları kurumlardan çalışma hayatına devam ediyor. 90 farklı ülkeden üniversitemizde eğitim gören yabancı öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilerin memleketlerinin temsilcileri olarak bakıyoruz. Öğrencilerimiz buradan aldığı eğitimle memleketlerine gidiyor. Çalışma hayatlarına başladıklarında ya Türkiye ile ticarete giriyor. Ya da burada eğitim aldığı kurum ile ortak çalışmalar yürütüyor. Yurtdışından gelen öğrencilerimizle aslında sadece değil sadece eğitim öğretim değil aynı zamanda ticaretin ve ortaklığında önünü açmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.