OYAK tarihinde ilk olacak: OYAD Genel Başkanı Öztürk anlattı

OYAK tarihinde ilk olacak: OYAD Genel Başkanı Öztürk anlattı

OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, hüsran olarak niteledikleri 2022 yılı nema oranının yeniden tespitine ilişkin dava hakkında konuştu. Öztürk, davayı “OYAK tarihinde ilk” diye tanımlayarak, “81 ilden katılım sağlayacağız” dedi.

OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, OYAK tarafından hesaplanan 2022 yılı nema oranıyla ilgili “Son bir yıl içerisinde yaşanan ekonomik süreç, OYAK iştiraklerinin büyüme hızı, elde edilen gelirler ve yatırımlar düşünüldüğünde son derece yetersiz ve düşük kaldığı aşikardır” ifadelerini kullanarak “23 Ocak 2024 tarihinde ilk duruşma yapılacak. 81 ilden katılım sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

omer-ozturk.jpg

SON DERECE YETERSİZ

63. Olağan Genel Kurulu ile belirlenen 2022 yılı için yüzde 90.1 nema oranının; üyelere şeffaf olarak açıklanmadığı, borsaya açık şirket bilançoları haricinde diğer iştirak ve yatımların bilançolarının üyeler tarafından bilinmediğini, iştirak yatırımları, finansal yatırımlar, gayrimenkul gelirler ve diğer gelirlerin saklandığını belirten OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, “Son bir yıl içerisinde yaşanan ekonomik süreç, OYAK iştiraklerinin büyüme hızı, elde edilen gelirler ve yatırımlar düşünüldüğünde son derece yetersiz ve düşük kaldığı aşikardır” şeklinde konuştu.

oyad-arsiv.jpg

81 İLDEN GELECEKLER

Öztürk, üyelerin bu davaya çok önem verdiğinin altını çizerek, “Hüsran olarak tabir ettiğimiz yüzde 90.1 2022 yılı nemasını mahkemeye taşıdık. OYAK tarihinde ilk defa açıklanan nema oranı ile ilgili böyle bir dava açıldı. Bu nedenle yönetim kurulumuz ve Türkiye’nin 81 ilinden gelecek üyelerimizin geniş katılımı ile bu davayı takip edeceğiz. Yeniden tespiti yapılacak nema, on binlerce üyemiz ve personelin bu noktadaki mağduriyetini giderecek.” ifadelerini kullandı.

omer-ozturk4.jpg

HİÇBİR BELGE YOK

Öztürk, OYAK’ın 2022 yılı için 90,1 nema değerine nasıl ulaşıldığına ilişkin hiçbir açıklama yapmadığını vurgulayarak, “OYAK her yıl açıklamış olduğu nema değerinin hesabına ilişkin açıklama yapıyordu. Bünyesinde yüz binlerce üye barındıran, aynı zamanda sahip olduğu iştirakler ve yatırımlar ile ülke içerisinde en çok gelir elde eden kurumların başında gelen OYAK resmi bir hesaplama metni veyahut bilgilendirme yayınlanmadı. 63. Olağan Genel Kurulu ile belirlenen nemanın yeniden tespitine ilişkin dava 23 Ocak 2024 tarihinde saat 11.00’de Ankara Adliyesi Altındağ Ek Binada görüşülecek. Orada haklı taleplerimizi ileteceğiz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum