Öz yurdunda garip kaldı: Lüks oteldeki “Milliyet Farkı” tartışması büyüyor

Öz yurdunda garip kaldı: Lüks oteldeki “Milliyet Farkı” tartışması büyüyor

Antalya’da yer alan lüks bir otelde müşteriden temin edilen “milliyet farkı” ücreti, sosyal medyada yayılmasının ardından büyümeye devam etti. Bakanlık devreye girerken, otele kesilen ceza da belli oldu.

Sosyal medyada başlayan milliyet farkı tartışması, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Olaya göre; tatil için Türkiye'den rezervasyon yapan bir vatandaş, oteldeki fiyat farkını fark edince yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yapmayı denedi. Ancak oteldeki yetkililer, vatandaşın Türk olduğunu öğrenince 120 Euro (4 bin 178 lira) fazla ücret talebinde bulundu. Fatura üzerinde yer alan "Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi" ifadesi, olayın ülke çağında büyümesini sağladı. Olay Necip Fazıl’ın şiirinde geçen “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!” sözlerini akıllara getirirken, olayda adı geçen otel yönetiminden özür açıklaması geldi. Bakanlığın dahil olduğu olayda müşteriden alınan ücret geri iade edilirken, otele de ceza kesildi.

otel-3.jpg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaşanan bu durum üzerine harekete geçerek otelden resmi savunma talebinde bulundu ve denetim için kontrolör görevlendirdi. Bakanlık açıklamasında, yaşanan bu olay sonrasında otele gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını bildirdi.

otel-1.jpg

MİLLİYET DEĞİL FİYAT FARKI

Yaşanan rezil olayın ardından özür açıklaması yapan otel yönetimi müşterinin Türk değil Romanya vatandaşı olduğunu savundu. Özür açıklaması yapan otel yönetimi, rezervasyonun Türkiye'den değil de İngiltere üzerinden yapıldığını ve Türkiye'den adı geçen kişinin aslında Romanya vatandaşı olduğunu bildirdi. Yanlış bilgi nedeniyle fiyat farkının oluştuğunu ve bu durumun "milliyet farkı" olarak değil, fiyat farkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Konuyla ilgili olarak kamuoyundan özür dileyen otel yönetimi, herhangi bir ayrımcılık amacı güdülmediğini söyledi.

OTELE CEZA KESİLDİ

Antalya'daki bir otele rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 Avro "Milliyet Farkı" ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konu ile ilgili denetimlerin tamamlandığını duyurdu.

Bakan Ersoy, “Misafir rezervasyonun tesis tarafından konfirme edildikten sonra 'milliyet farkı' şeklinde haksız bir gerekçe ile 120 Avro ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi” dedi. Ersoy, otel tarafından alınan ücret farkının müşteriye iade edildiğini duyurdu.

DAHA ÖNCE DE ALMIŞLAR

Olayda adı geçen otelle ilgili olarak geçmişte de milliyet farkı ücreti talep ettiği iddiası ortaya atıldı. Yapılan araştırmalar sonucu geçmiş yıllardan bir yorum ortaya çıkarken, Akdenizgercek.com’da yer alan habere göre; geçmişte otelle ilgili atılan bir yorumda yorumda şu ifadeler yer aldı: “Millet farkı diye bir ücret aldılar" başlığıyla Yurt dışından internet üzerinden reservation yaptım ülkesinde Türk olduğum için extra günlük 25 euro ödemek daha doğrusu kazıklanmak üzücü bir şey yazık başka otelerde de aynısını yapmıyorlar kimseye de Bu oteli o yüzden tavsiyem olmaz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.