Özel okullar parayla lise diploması satmaya başladı

Özel okullar parayla lise diploması satmaya başladı

Açık liseye geçişlerin sınırlandırılmasının ardından bazı özel okulların para karşılığı lise diploması sattığı ortaya çıktı. Hiç okula gitmeyen kişiler, 25 bin liraya diploma sahibi olmaya başladı. İşte detaylar...

Parayla tez yazımı ve sahte diploma sahtekarlığının ardından lise diploması satışları başladı. Açık liselere geçişlerin sınırlandırılmasının ardından bazı özel okullar para karşılığı lise diploması veriyor.

Kanuna aykırı bir şekilde devam şartı koymayan ve "Sınavlara bile girmenize gerek yok" diyerek kampanya yapan liseler sayesinde birçok kişi hiç okula gitmeden bile 25 bin liraya diploma sahibi oluyor.

"ÖĞRENCİ OKULA GİTMİYOR, DERS ALMIYOR"

NTV'ye konuşan Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, bu okulların öğrenciyi sadece kağıt üzerinde gösterdikleri için 25-30 bin lira gibi bir ücretle kayıtlarını yaptıklarını anlattı.

Belirlenen fiyat üzerine normal okul ücretini ilave etmediklerini ifade eden Soğuk, "Çünkü zaten okula herhangi bir maliyeti yok. Öğrenci okula gitmiyor ders almıyor" dedi.

Öğrencilere sene sonunda okuldan mezun olmuş gibi diplomalarını verdiklerinden bahseden Soğuk, MEB'in şikayet hattı kurması gerektiğini önerdi ve bu tip liselerin kapatılması ve ağır cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.