Özel yurtlar için harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Özel yurtlar için harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala özel yurtlar için harekete geçildi. Rekabet Kurulu, özel yurtlar hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, Giresun'da bulunan 4 özel kız öğrenci yurdu ve pansiyonunun aralarında anlaşıp fiyat belirlediği iddiası ile ilgili soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, 31 Ağustos'ta gerçekleştirilen toplantıda 4 teşebbüs hakkındaki, aralarında anlaşarak fiyatları birlikte belirlemek suretiyle, 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4'üncü maddesini ihlal ettikleri iddiasını ele aldı. Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri ciddi ve yeterli bulan kurul, ihlalin tespiti için soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklama şöyle:

Giresun ilinde özel yükseköğrenim öğrenci yurtları pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyatları birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 31.08.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Özel Piraziz Kuzey Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu, Özel Onur Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Piraziz Beyza Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu ve Özel Sıla Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hakkında soruşturma açılmasına, 23-40/775-M sayı ile karar vermiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.