Özgür Özel: Emekli maaşı 17 bin liraya yükseltilsin

Özgür Özel: Emekli maaşı 17 bin liraya yükseltilsin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilmesini istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. En düşük emekli maaşı için 17 bin lira rakamı veren Özel, "Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum" dedi.

"EN BÜYÜK SIKINTIYI EMEKLİLER ÇEKİYOR"

"Milletin derdi yaşam derdi, geçim sıkıntısı" diyerek sözlerini sürdüren Özel, "Biz milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz. Ülke her konuda kötü yönetiliyor, en büyük problem mutfakta. Ayın sonunun gelmemesi, maaşların yetmemesi... Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlar sonucunda her gün biraz daha yoksullaşıyor. En büyük sıkıntıyı emeklilerimiz çekiyor" dedi.

CHP lideri, "Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Ama 2024 iktidarın emeklilerle dalga geçtiği yıl haline dönüştü. En çok rahat etmesi gerekenler en büyük sıkıntıda. Yıllarca bu ülkeye hizmet ettiler ama gün geldi emekli oldular. Rahat etmeleri lazım ancak rahat edemiyorlar. Her geçen gün daha kötüye gidiyorlar. Kim yüzünden; birincisi TÜİK yüzünden. TÜİK, güya hepimiz adına adil bir şekilde sahadan istatistik toplayacak, belirlediği enflasyona göre emekliye, çalışana zam verilecek. TÜİK, enflasyonu yüzde 64 olarak açıkladı" diyerek ürünlere bir yıl içerisinde ne kadar zam geldiğini sıraladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.