Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Pire için ülkeyi yakalım mı?

Pire için ülkeyi yakalım mı?

24 Hazirana sayılı günler kaldı. Tarihe yön vermiş bir milletin kaderinin yeniden belirleneceği bir seçim olacak 24 Haziran. 
Abarttığımı düşünenler için bu iddiamı dilim döndüğünce izah etmeye çalışacağım.
Bugün hemen her kesimin 16 yıldır Türkiyeyi tek başına yöneten Ak Parti iktidarını eleştirecek bir konu bulabildiğini görüyoruz.
Evet eleştirmek çok güzel, hatta cansuyudur iktidarın. Her eleştiri ister içerden gelsin (öz eleştiri olarak), isterse karşıdan gelsin farketmez, dikkate alındığı sürece, eleştiri muhataplarına hayat verir, güç verir. Hatalarından kurtulmaya, eksiklerini tamamlamaya ve daha güçlü, daha başarılı olmak için tedbirli, kararlı ve uyanık olmaya teşvik eder.
Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi:
“Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın;
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!..”
Maksat üzüm yemekse hepimiz bu üzümü yetiştirip hep birlikte yemeye varız. Ama maksat bağcıyı dövmekse bunuda farkedip engel olur, tedbir alır bağcıyı asla dövdürtmeyiz.
İşte 24 Haziran böyle bir tarihi fırsatı önümüze getirdi. Hep birlikte, millet olarak, ümmet olarak üzüm yemek için her türlü çalışmayı yapacağız. Dünyanın en güzel üzümlerini birlikte yetiştireceğiz. 16 yıldır bakımını yaptığımız, her türlü zararlılarla karşı mücadelesini vererek bugünlere getirdiğimiz bağımızı, bahçemizi yaban ellerden, kem gözlerden ve tüm zararlılardan korumanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.
Maksadı üzüm yemek olan değil bağcıyı dövmek olanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Yalanlarına, iftiralarına, tüm hile ve tuzaklarına kesinlikle aldanmayacağız.
Gücün ve iktidarın nimetlerinden haksız yere nemalanan, bir asalak gibi yapışan kan emicilerin kökünü kurutmak için üzerimize düşen her türlü mücadeleyi kararlılıkla verip, bu iktidarı bu ülkeyi kurda kuşa ve hiç bir asalağa yem etmeyeceğiz.
Pireye kızıp, değil yorgan yakmak, tüm evi tüm ülkeyi yakmak anlamına gelecek hiç bir yanlışın içinde olmayacağız. Hiç bir yanlışa müsade etmeyeceğiz.
Sadece bu milletin değil, gönül ve ümmet coğrafyamızın, hatta tüm mazlum coğrafyaların tek ümidi olan Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ne düşmanları tarafından kurulan tuzaklarla alt edilmesine, nede ucuz basit kişisel menfaatleri için iktidara bir kene gibi yapışmış asalakların, kanını emerek iktidarı yıpratmasına izin vermeyeceğiz.
Bu millet üzerinde oynanan oyunlar, Osmanlının son döneminden itibaren, günümüze kadar artarak devam ediyor. İnanıyorum ki bu seferde milletimiz bu oyunları bozarak, düşmanın hevesini kursağında bırakacaktır.
İnsanlık tarihi boyunca tanıdığımız şahit olduğumuz bu oyunları bozmanın önemli bir dönüm noktasıdır 24 Haziran.
Yaptığı devasa yatırım ve atılımlarla insanlığın ümidi olacak Büyük Türkiye idealimize, içerden veya dışardan, muhalefetten veya içimizden, bilerek veya bilmeyerek hiç kimsenin zarar vermesine, engel olmasına müsade etmeyelim. Fırsat vermeyelim.
2002 yılından bugüne kadar geldiğimiz noktayı, atlattığımız badireleri, elde ettiğimiz başarı ve kazanımları göz önüne getirelim. Eleştirilerimizin bu ülkeye ve elde ettiğimiz kazanımlara zarar vermesine asla fırsat vermeyelim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
SON YAZILAR