Piyasada işler yolunda: İstihdam ve ücret istatistikleri olumlu ilerliyor

Piyasada işler yolunda: İstihdam ve ücret istatistikleri olumlu ilerliyor

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı 4. çeyreğinde istihdam, çalışılan saat ve brüt ücret-maaş endekslerinde artışlar kaydedildiği açıklandı. Yeni ekonomi yönetiminin hamleleri olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.

Türkiye’de istihdam endeksi, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerini kapsayacak şekilde hesaplandığında %2,3'lük bir artış gösterdi. Alt sektörler bazında incelendiğinde, sanayi sektöründe %0,9'luk bir azalış kaydedilirken, inşaat sektöründe %11,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %2,5'lik bir artış görüldü.

Çalışılan saat endeksi ise aynı dönemde %1,5 arttı. Artışta inşaat sektörünün %9,7'lik ve ticaret-hizmet sektörünün %1,4'lük artışı etkili oldu. Ancak sanayi sektöründe %1,2'lik bir azalış kaydedildi.

1-004.jpg

MAAŞ ENDEKSİ ARTTI

Brüt ücret-maaş endeksinde ise dikkate değer bir artış yaşandı. Toplamda %109,9'luk bir artış gözlemlendi. Artışta inşaat sektörünün %135,6'lık, ticaret-hizmet sektörünün %110,3'lük ve sanayi sektörünün %104,6'lık yükselişi belirleyici oldu.

Çeyreklik bazda incelendiğinde ise istihdam endeksinde %0,1, çalışılan saat endeksinde %0,6 ve brüt ücret-maaş endeksinde %16,2'lik artışlar kaydedildiği belirtildi. Artışlarda inşaat sektöründe belirgin yükselişlerin görüldüğü vurgulandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.