Polatlı’da tohum vurgunu: 150 milyon TL buhar oldu

Polatlı’da tohum vurgunu: 150 milyon TL buhar oldu

Polatlı’da uzun süredir tarım sektöründe faaliyet gösteren bir tohum firması, çiftçilerden aldığı mahsullerin bedellerini ödemeyerek 150 milyon TL ile vurgun yapıp, yurt dışına kaçtı.

Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren tohum firmasının sahibi S.C, birden fazla firma ve 100'ün üzerinde çiftçinin ürünlerinin parasını vermeden ortadan kayboldu. Çiftçiler, mağduriyetlerini dile getirerek firma sahibi hakkında şikâyetçi oldu.

Gazetemizin ulaştığı eski başhekim, mağdur Ali Rıza Koçoğlu, “Bu firma buğdayı bize verin, 6 Aralık'ta parasını vereceğiz dedi. 259 ton buğdayı teslim ettik. 5 Aralık'ta bürolarını kapatıp kaçmışlar” ifadelerini kullandı.

dolandirici.jpg

GÜVEN OLUŞTURDULAR

Bir sene önce de aynı kişilere buğdayını teslim ettiğini söyleyen Ali Rıza Koçoğlu, “O zaman borçlarını söyledikleri gün ödediler. Biz de güvendik. Gübre ve tohum üretip satıyorlardı. Tohum ve gübre bayisiydi. Tanınan bir aileydi ama bizi yanılttılar. Tüm çiftçi vatandaş mağdur oldu. Nereden bilebilirdik ki kaçacaklarını. Gerekli mercilere şikâyetlerimizi bildirdik. 150 milyon liralık zararımızın bu aileden karşılanmasını yetkililerden talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

t2.jpg

FİRMA KAPISINA MÜHÜR VURULDU

Diğer yandan toplam piyasa değeri 150 milyon TL'nin üzerinde olan mahsullerinin tahsilatını alamayan çiftçiler durumdan şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine firmanın kapılarına polis ekipleri tarafından mühür vuruldu. Savcılık soruşturmayı sürdürüyor.

ŞÜPHELİ 1926 POLATLI BELEDİYESPOR ESKİ BAŞKANI

Çiftçilerin şikâyeti üzerine Polatlı Cumhuriyet Savcılığı 100'den fazla mağdur belirledi. Firma sahibi S.C.'nin bu faaliyetler içindeyken aynı zamanda 1926 Polatlı Belediyespor Başkanı görevini de sürdürdüğü ortaya çıktı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.