Prof. Dr. Mustafa Terzi: MS hastalarının yürümesinde tek engel eksik tedavi

Prof. Dr. Mustafa Terzi: MS hastalarının yürümesinde tek engel eksik tedavi

Prf. Dr. Mustafa Terzi, günümüz dünyasında hasta olmanın çok kolay olduğunu ve MS hastalarının yürüyebilmesi için bilişsel ve fiziksel rehabilitasyonun sağlanması gerektiğini aktardı.

‘MS tedavisinde Multidisipliner Yaklaşımlar’ konulu sempozyumda, tedavide yer alan hekimler ve fizyoterapistler buluştu.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai, “MS’liler öncelikle hastalıklarıyla yaşamayı öğrenmek ve ömür boyu destek tedaviler almak zorundadır. Bugün fizik tedavi ve rehabilitasyonda teknolojinin geldiği noktada, bu hastalar için robotik rehabilitasyon desteği ile bağımsızlığını en üst düzeye çıkarma, tek başına yürüyebilme ve dengede kalabilme imkanı sağlayabiliyoruz. Bu rehabilitasyon desteği yaşam kalitelerini artırdığı gibi ailelerinin de yükünü azaltıyor” ifadelerini kullandı.

KIRSAL KESİMDEKİLER TEDAVİ OLAMIYOR

Kırsal kesimde pek çok hastanın tanı ve tedavi alamadığını söyleyen 19 Mayıs Tıp Fakültesi Dekanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Terzi de, şunları kaydetti:

“Özellikle pandemide pek çok online proje geliştirerek mevcut hastalarımıza destek olmaya ve yeni hastalara ulaşmaya çalıştık. Görüyoruz ki, kırsal kesimde, köylerde hastalar sahipsiz. Camilerde ‘denge kaybı, çift görme, aşırı yorgunluk gibi’ şikayetleri olan kişileri hastanemize beklediğimiz çağrısını bile yaptık. Hastaları sahipsiz bırakmak, özürlülüğe gitmelerini istemiyoruz.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.