Prof. Dr. Naci Görür: Dün olan deprem öncü depremdi

Prof. Dr. Naci Görür: Dün olan deprem öncü depremdi

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki 5.6 büüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Prof. Görür "Dün olan deprem öncü depremdi" dedi.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Türkiye, adeta beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Prof. Görür '' Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle'' dedi.

Prof. Görür, diğer bir paylaşımında "Tokatta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.