Prof. Dr. Şenol Babuşcu vatandaşları uyardı: Servet vergisi gündeme gelebilir

Prof. Dr. Şenol Babuşcu vatandaşları uyardı: Servet vergisi gündeme gelebilir

Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu 31 Mart 2024 seçimleri sonrasındaki ekonomik alanında yaşanabilecek gelişmeler hakkında konuştu. Babuşcu, “Servet vergisi ve/veya gayrimenkul sahipliği vergisi gündeme gelebilir” dedi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu Cumhuriyet Gazetesine verdiği röportajda 31 Mart seçimleri sonrası için vatandaşları uyardı. “Esas acı reçete seçimden sonra gelecek” diyerek sözlerine başlayan Şenol Babuşcu, “Bu kapsamda ÖTV ve KDV başta olmak üzere mevcut vergilerde artışlar olabilecektir. Bunun yanı sıra servet vergisi ve/veya gayrimenkul sahipliği vergisi gündeme gelebilir. Aynı zamanda devletin sunduğu mal ve hizmetlerde fiyat artışı söz konusu olabilecektir” diye konuştu.

senol-babuscu.jpg

DEVAMLI VEYA DOLAYLI VERGİLER GELECEK

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, vatandaşların harcamalarını gözden geçirmelerini ve işletmelerin kredi kullanımını azaltmalarını belirterek, “Seçim öncesi oyları etkileyebilecek birtakım uygulamalardan ekonomi yönetimi özellikle kaçınıyor. Esas acı reçete seçimden sonra gelecek. Neler olabilir diye baktığımızda; en başta hem bireyleri hem de işletmeleri etkileyebilecek zamlar yer almaktadır. Devamında dolaylı ve/veya doğrudan vergilerin gündeme gelmesini beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

secimeknomi.jpg

ZAM GELİYOR

Şenol Başbuşcu, “Bu kapsamda ÖTV ve KDV başta olmak üzere mevcut vergilerde artışlar olabilecektir. Bunun yanı sıra servet vergisi ve/veya gayrimenkul sahipliği vergisi gündeme gelebilir. Aynı zamanda devletin sunduğu mal ve hizmetlerde fiyat artışı sözkonusu olabilecektir. Bu çerçevede başta enerji olmak üzere doğalgaz, elektrik fiyatlarının artacağı herkes tarafından bilinmektedir. Köprü ve otoyol zamları da gündeme gelecektir” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.