Pursaklar'da 20 yıllık pazar yeri sorunu çözüldü: 5 yılda 4 büyük pazar yeri

Pursaklar'da 20 yıllık pazar yeri sorunu çözüldü: 5 yılda 4 büyük pazar yeri

Pursaklar’da belediye tarafından yapımı tamamlanan Çarşamba Kapalı Pazar Alanı hizmete girdi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 5 yıl içinde tamamladıkları 4. pazarı da hizmete aldıklarını belirterek, ilçenin pazar sorununu çözdüklerini söyledi.

Pursaklar, Fatih Mahallesi Çarşamba Kapalı Pazar Alanı, “otopark, tuvaletler, mescitler, zabıta kontrol noktası, tartı noktaları ve 104 pazar tezgâhı kapasiteli alanla” birlikte hizmete açıldı. Yapımı kısa sürede tamamlanan “Çarşamba Kapalı Pazar Alanı” 3 bin 100 metrekare kapalı alanı, 6 bin 500 metrekare otoparkı ile Pursaklar'ın en büyük pazar yeri olma özelliğini taşıyor.

p1-001.jpg

ALANIN DA SATANIN DA MEMNUN OLDUĞU PAZAR ALANLARI

Açılış konuşması için ‘Çarşamba Kapalı Pazar Alanı’na gele Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Bizim bir iddiamız var; alanın da satanın da memnun ayrıldığı pazarlar oluşturmak. Bunu adım adım gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın memnuniyeti bizim için kıymetlidir” dedi.

“3 bin 100 metrekare kapalı alanı, 6 bin 500 metrekare otoparkı ile 5 yıl içinde tamamlanan 4'üncü pazarımızı da hizmete açıyoruz” diyen Çetin, “Bu pazarımız daha önce farklı bir caddeye kuruluyordu. Etrafında da 3 okul vardı. Veliler, öğrenciler, servis araçları çok sıkıntı yaşıyordu. Şimdi çok daha ferah ve kullanışlı bir yer oldu. Vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

adm.jpg

VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

Alışveriş ve açılış için alana gelen Pursaklarlı vatandaşlar, ‘Çarşamba Kapalı Pazar Alanı’na tam not verdi. Pursaklar, Tevfik İleri Mahallesi Başkanı Mustafa Sarıkaya yapılan Pazar yeri ile ilgili, “Pazar yerini gezmeye, kontrol etmeye geldik. Yapılanın kötüsü olmaz. İlerde daha geniş kapsamlı, kültürel etkinliklerin de yapıldığı alanlar eklenirse Pazar yerimizi taçlandırmış oluruz. Başkanımız yapıma başlanmadan hepimizle istişare etti. Pandemi sürecinde birtakım zorluklar yaşasak da pazar yerimiz açıldı. Tabiri caizse yatan aslandan gezen tilki yeğdir. Yapılan hizmet için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayşegül Şen isimli diğer vatandaş ise, “Kışın soğuk ve yağmur, yazın güneşin altında alışveriş yapıyorduk. Kapalı Pazar alnımızla bu çileden kurtulacağız. Başkanımızın çalışmalarından gerçekten memnunuz ve önümüzdeki seçimde yine kendisini seçmek istiyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

p4.jpg

ESNAF: TEMİZ - FERAH VE BÜYÜK

Meyve tezgâhtarlığı yapan esnaf Satılmış Kaya, “Çarşamba Kapalı Pazar Alanı” için duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Yeni Pazar alanımız temiz, ferah ve büyük oldu. İnsanların rahatça hareket edebileceği büyük bir Pazar alanına kavuştuk. Kışın yağmur, çamur yazın da güneşin verdiği rahatsızlık artık olmayacak. Diğer alanda öğrenci, araç ve vatandaşların oluşturduğu yoğunluk işlerimizi zorlaştırıyordu. Başta bu alanın yapılmasında önayak olan Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin’e teşekkür ediyoruz.”

Başkan Ertuğrul Çetin, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra pazar alanından ayrıldı. Açılış sonrası, 3 bin 100 metrekare kapalı alanı, 6 bin 500 metrekare otoparkı ile pazar alanı, Pursaklarlı vatandaşların hizmetine sunulmuş oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.