Pursaklar'da 28 dairelik binanın sakinleri evine giremiyor

Pursaklar'da 28 dairelik binanın sakinleri evine giremiyor

Pursaklar’da, intihar etmek isteyen bir kişinin neden olduğu doğalgaz patlamasının ardından 28 dairelik binanın sakinleri, evlerini kısa süreliğine tahliye etti. Şu an yakınlarında kalan mağdurlar, evlerinin durumunun ne olacağını merakla bekliyor. 

Pursaklar Saray Fatih Mahallesinde yaşayan boşanma aşamasındaki Harun Topal adlı bir şahıs, geçtiğimiz Cuma gün akşam saatlerinde binanın giriş katındaki evinde doğalgazı açarak intihara kalkışmış olayda 2’si polis 5 kişi ağır yaralanmıştı.

Doğalgaz patlaması bomba etkisi oluşturmasıyla patlamanın sesi kilometrelerce uzaktan duyulmuş ve patlamada çok sayıda ev, işyeri ile park halindeki araç hasar görmüştü.

Patlamanın yaşandığı 28 dairelik binanın sakinleri hemen tahliye edilmiş ve geçici süreliğine çevredeki yakınlarına taşınmak zorunda kalmıştı. 

POLİSLER BİNANIN ÖNÜNDE 24 SAAT NÖBET TUTUYOR

Turgut Reis Caddesi üzerinde patlamanın yaşandığı binada emniyet güçleri şu an 24 saat nöbet tutarak binanın güvenliğini sağlıyor.

Güvenlik amacıyla binanın giriş ve çıkışına izin verilmiyor.

Öte yandan doğalgaz patlamasının yaşandığı binada hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı biliniyor.

Hasar tespit çalışmalarında söz konusu binadaki dairelere incelemeyi yapan yetkililerce “hasarlı” yazıldığı aktarılıyor. 

img_4016.jpgSOĞUĞA VE KARA RAĞMEN UZAKTAN EVLERİNE BAKIYORLAR 

Patlamanın ardından büyük hasar gören ve evini kısa süreliğine de olsa terk etmek zorunda kalan onlarca aile için tedirgin bekleyiş sürüyor.

Bir grup bina sakini çalışmaları yakından takip etmek için karlı ve soğuk havaya rağmen polis güvenlik noktasından patlamada tahrip olan binalarına bakıyor.

Oluşan üzücü görüntü nedeniyle bir hayli duygulanan mağdur bina sakinleri, yetkililerden ve emniyet güçlerinden gelecek sevindirici bir haber almayı bekliyor.

Kış ayında kısa süreliğine de olsun evsiz kalan vatandaşlar evlerinin durumunun ne olacağını, zararlarının kimler tarafından karşılanacağını ve evlerinde yeniden ne zaman oturacaklarını merak ediyor.

Mağdur vatandaşlar, Pursaklar Kaymakamlığı ve Pursaklar Belediyesi yetkililerden bu konuda yardım talep ediyor.

Bina sakinleri bir an önce yeniden evlerine geçmeyi beklediklerini kaydediyor.   

TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan patlamada yaralananların tedavisi Pursaklar Devlet Hastanesi, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

İntihara kalkışan Harun Topal’ın hayati durumunun kritik olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.