Ramazan Pidesine büyük zam: Fiyatlar netleşmeye başladı

Ramazan Pidesine büyük zam: Fiyatlar netleşmeye başladı

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pidenin fiyatında büyük artış olacak. Ramazan'a sayılı günler kala bazı illerde fiyatlar netleşmeye başladı. İşte detaylar...

On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kaldı. Bu yıl Ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak. Vatandaşlar, Ramazan'a az bir süre kala sofraların vazgeçilmez lezzeti olan pideye zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Ancak bu yıl pide fiyatlarında büyük artış bekleniyor.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, zam ile ilgili “Ekmek ve pide zammı için görüşmelerimiz devam ediyor. Fırıncılarımızın zam talebini değerlendiriyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı sonrası kararımızı açıklayacağız" açıklaması yaptı.

psde.jpg

BAZI İLLERDE FİYATLAR NETLEŞTİ

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl 3 liraya satılan ramazan pidesi bu yıl 7 liraya yükseltildi.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da Ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili "340 gram 20 lira olur diye düşünüyoruz" dedi.

Sakarya'da ise Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne sunulan tarife onaylanması halinde 30 gram pide 20 lira, 500 gram pide 30 lira ve 670 gram pide 40 liradan satılacak.

Ankara ve İzmir’de 2024 yılında 300 gram Ramazan Pidesi fiyatının 15 TL olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.