Rekor avcısı Fenerbahçe!

Rekor avcısı Fenerbahçe!

Süper Lig'in bu sezonunda adeta fırtına gibi esen Fenerbahçe, deplasman performansıyla tarih yazmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli ekip, 14 deplasman maçında gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor.

Süper Lig'in bu sezonunda adeta fırtına gibi esen Fenerbahçe, deplasman performansıyla tarih yazmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli ekip, 14 deplasman maçında gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor. İsmail Kartal'ın önderliğindeki takım, galibiyet sayısı, kalesini gole kapatma ve topladığı puanlarla ligin zirvesinde yer alıyor.

Bu sezon deplasmanda çıktığı 14 maçta 13 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Fenerbahçe, toplamda 40 puanı hanesine yazdırmış durumda. Eğer İsmail Kartal'ın öğrencileri, kalan 5 maçlık bölümde bir galibiyet daha almayı başarırsa, 2020-2021 sezonunda kırdıkları rekoru egale edecek.

haber1-009.jpg

2 GALİBİYET DAHA ALIRSA...

Ancak Fenerbahçe'nin hedefi sadece rekorları egale etmekle sınırlı değil. Takım, kalan bölümde 2 galibiyet daha alırsa, tarihte bir sezonda en çok galibiyet elde ettiği sezonu yaşayacak. Aynı zamanda 7 puan daha toplamaları durumunda ise puan rekorunu egale edecek, bu rakamı aşmaları halinde ise yeni bir puan rekoruna imza atmış olacaklar.

Sarı-lacivertli ekibin dikkat çeken bir diğer başarısı ise bir sezonda deplasmanda elde ettiği seri galibiyetler. Hatayspor galibiyetiyle birlikte 8 maçlık bir seri yakalayan Fenerbahçe, bu başarıyla 2005-2006 sezonundaki performansını egale etti. Eğer Trabzonspor ve Fatih Karagümrük deplasmanlarından da galibiyetle ayrılırlarsa, bir sezonda üst üste en fazla galibiyete ulaştıkları sezonu yaşayacaklar.

haber2-006.jpg

REKOR AVCISI FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin hedefleri bununla da sınırlı değil. Süper Lig'de deplasmanda üst üste 12 maç galibiyet rekoru ise Aykut Kocaman dönemine ait. Eğer İsmail Kartal'ın öğrencileri ligin kalan bölümünde üst üste 4 deplasman galibiyeti alırlarsa, söz konusu rekora bir adım daha yaklaşacaklar. Son deplasman maçlarında Galatasaray'ı da geçmeleri durumunda ise bu rekoru tarihe gömecekler. Fenerbahçe, adeta bir rekor avcısı olarak zirveye tırmanmaya devam ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.